Apple HomePod mini review: Μικρό αλλά εντυπωσιακό

0
15584

Το γρήγορο 1 λεπτού Review

H Apple επέστρεψε στον χώρο τον έξυπνων ηχείων συρρικνώνοντας στην ουσία το HomePod και φέρνοντας μας ένα νέο πιο εύχρηστο HomePod mini.

Αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές συσκευές που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple στην αγορά: 99 ευρώ, έτσι είναι προσιτό για τους περισσότερους παρά το γεγονός ότι θα πρέπει να συγκριθεί με έξυπνα ηχεία του ανταγωνισμού που είναι πιο οικονομικά όπως τα Amazon Echo Dot και Google Nest Mini.

Πάρα αυτά η Apple πιστεύει πως ο συνδυασμός της Siri με τον εξαιρετικό ήχο θα κερδίσουν τους καταναλωτές και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτού του πολύ μικρού έξυπνου ηχείου της Apple.

Το πρώτο είναι η ευκολία set up της συσκευής μιας και ο χρήστης του θα χρειαστεί ένα iPhone ή iPad και το μόνο που έχει να κάνει είναι να το φέρει κοντά στο HomePod mini. Η σύνδεση γίνεται άμεσα και πανεύκολα και πραγματικά εντυπωσιάζει.

Όλοι οι Wi-Fi κωδικοί και λογαριασμοί συγχρονίζονται και αν χρησιμοποιείτε 3 ηχεία μαζί τότε η ζευγοποίηση τους γίνεται και αυτή αυτόματα.

Πραγματικά η όλη διαδικασία παίρνει ελάχιστα δευτερόλεπτα!!

Επίσης το HomePod mini περνάει απαρατήρητο όπου και αν το τοποθετήσετε με τον μικρό σφαιρικό σχεδιασμό του να καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο από ότι το HomePod.

Το εξωτερικό του κάλυμμα είναι ποιοτικό όπως και στο HomePod και η κορυφή φωτίζει όμορφα.

Η ποιότητα ήχου του είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το αγοράσει κάποιος. Είναι εξαιρετικός για ένα τόσο μικρό ηχείο. Το μπάσο του δεν είναι πολύ βαρύ, ο ήχος έχει άριστη ευκρίνεια και καθαρότητα ακόμη και στην πιο υψηλή ένταση και αν δε κάποιος ζευγοποιήσει 2 HomePod mini τότε η stereo εμπειρία που προσφέρουν θα κερδίσει τους περισσότερους.

Αν δεν έχετε έναν Apple Music λογαριασμό τότε έχετε κάποιους περιορισμούς. Δεν μπορείτε λοιπόν, τουλάχιστον ακόμη, να ζητήσετε από το HomePod mini θα παίζει την μουσική σας μέσω Spotify – για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το AirPlay κάτι το οποίο σημαίνει χρήση της κινητής συσκευής σας αντί απλά να ρωτήσετε την Siri να κάνει αναπαραγωγή της μουσικής σας.

Σε αυτό το σημείο βέβαια να αναφέρουμε πως η Apple έχει μια απάντηση και μάλιστα εντυπωσιακή με την handoff λειτουργία που ουσιαστικά σας επιτρέπει να μεταφέρετε μουσική, podcasts, ακόμη και κλήσεις από το iPhone σας στο HomePod mini απλά πλησιάζοντας το ηχείο. Η διεπαφή αυτή είναι άριστη από την Apple, η μεταφορά ήχου γίνεται απροβλημάτιστα και η όλη διαδικασία είναι εντυπωσιακή – ακόμη και η δόνηση του iPhone για να σας δώσει καλύτερη αίσθηση του πόσο κοντά και σε πιο σημείο πρέπει να πλησιάσετε το ηχείο. Θέλετε και κάτι ακόμη; Δεν χρειάζεται καν να έχετε ξεκλείδωτη την iPhone συσκευή σας για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό αυτό!

Για αυτούς λοιπόν που έχουν Apple Music συνδρομή και χρησιμοποιούν την Siri τότε το HomePod mini είναι μια άριστη επιλογή και ειδικά αν βασίζεστε στο οικοσύστημα της Apple τότε οι αγορά περισσότερων από 1 είναι επιβεβλημένη.

HomePod mini τιμή και διαθεσιμότητα

Το κόστος του HomePod mini από τα επίσημα κανάλια της Apple στην Ευρώπη είναι τα 99 ευρώ. Στην χώρα όμως και μιας και η Siri δεν υποστηρίζει Ελληνικά αυτό σημαίνει πως το HomePod mini δεν έρχεται από τέτοια κανάλια – ότι δηλαδή είχαμε και στο HomePod.

Θα το βρείτε βέβαια διαθέσιμο πλέον από πολλά καταστήματα στην Ελλάδα με μια τιμή εκκίνησης κοντά στα 145 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν ακόμη και στην χώρα μας είναι σαφώς πιο οικονομικό από το HomePod που εν Ελλάδι ξεκινάει στα 333 ευρώ.

HomePod mini εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του HomePod mini έχει την πιο απλή διαδικασία στον κόσμο – Είναι μακράν η ευκολότερη που έχουμε δει για ένα έξυπνο ηχείο.

Μόλις το βγάλετε από το κουτί του συνδέστε το στο ρεύμα για να σας καλωσορίσει ένα μικρό φως που λάμπει στο πάνω μέρους του. Απλά φέρτε το iPhone κοντά στο HomePod mini και θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει για το αν θέλετε να συνδεθείτε. Κάνοντας tap στο ναι θα ενεργοποιηθεί η κάμερα του iPhone.

Θα πρέπει στο πλαίσιο της κάμερας να τοποθετηθεί η φωτεινή ένδειξη στο πάνω μέρος του HomePod mini. Μόλις γίνει αυτό έχετε μερικά απλά tap και όλα είναι έτοιμα και ειδικά οι Wi-Fi κωδικοί σας.

Έχετε επίσης άμεσο συγχρονισμό με το Apple ID καθώς και την επιλογή για το αν θα λαμβάνει δεδομένα από εσάς ή και από άλλους χρήστες στο σπίτι σας.

Αν τώρα συνδέσετε και 2ο HomePod mini τότε η διαδικασία παραμένει το ίδιο απλή και πανεύκολη με την μόνη διαφορά πως θα δοθεί η επιλογή να τα ζευγοποίησετε.

HomePod Mini Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του HomePod mini φωνάζει Apple. Δεν τραβάει τα βλέμματα, είναι μινιμαλιστικός και συνάμα ελκυστικός χωρίς υπερβολές.

Είναι σφαιρικό και επιτρέπει την έξοδο ήχου σε 360 μοίρες. Ο ήχος του είναι εντυπωσιακός ειδικά αν αναλογιστείτε πως βγαίνει από ένα τόσο μικρό ηχείο.

Μικρό και σφαιρικό έχει στο κάτω μέρος του μια βάση για να το τοποθετείτε σε μια επιφάνεια και παρά το γεγονός πως έχει ένα αισθητό βάρος σίγουρα δεν είναι τόσο σταθερό και ακούνητο όσο το HomePod.

Η χρωματισμοί του είναι αυτοί του gray και του white και το καλώδιο του οδηγεί σε ένα USB-C σύνδεσμο με τον φορτιστή ΕΥΤΥΧΩΣ να περιλαμβάνεται στην συσκευασία.

Ναι τον φορτιστή αυτόν μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και για να φορτίζεται το iPhone 12 σας! Αν και θα πρέπει να τον αφαιρείτε κάθε φορά από το HomePod mini.

Είναι κρίμα βέβαια που η Apple δεν έκανε το HomePod mini πιο εύχρηστο βάζοντας μια μπαταρία μέσα του όπως έχουμε με το Sonos Move δίνοντας τους την λειτουργία και χωρίς καλώδιο – Αυτό βέβαια από την άλλη θα του έδινε περισσότερο όγκο και θα έχανε το πόσο εντυπωσιακή είναι η σχεδιαστική του υπογραφή.

HomePod mini αποδόσεις ήχου

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να αγοράσετε το HomePod mini είναι η ποιότητα του ήχου που προσφέρει.

Όπως αναφέραμε ο σχεδιασμός του μοιάζει με το νέο Amazon Echo 2020 αλλά η Apple στο HomePod mini έφερε μια 360 μοιρών εμπειρία ακρόασης.

Ο εσωτερικός οδηγός μεταφέρει τον ήχο στην βάση και από εκεί εξάγεται από δύο πλευρές δίνοντας μια ολοκληρωτική εμπειρία ακρόασης.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται το νέο S5 chipset της Apple που του δίνει το χαρακτηριστικό του computational audio – με απλά λόγια κάθε φορά το HomePod mini αναλύει τον τραγούδι που αναπαράγει και αλλάζει τις ρυθμίσεις του ηχείου αυτόματα.

Το δοκιμάσαμε σε διαφορετικά είδη μουσικής και αν και δεν αποκομίσαμε το εντυπωσιακό βάθος του HomePod πάρα αυτά το HomePod mini είναι αρκετά κοντά.

Ο ήχος βγαίνει καθαρός και κρυστάλλινος, τα μπάσα είναι τόσο όσο χωρίς να παραμορφώνουν τον ήχο και γενικότερα υπάρχει μια άριστη ισορροπία σε όλα.

Μπορεί λοιπόν να μην κερδίσει τους λάτρεις του ήχου όπως έκανε το HomePod αλλά για την τιμή του και το μέγεθος του ειδικά είναι ένα άριστο ηχείο από κάθε άποψη.

Το χαρακτηριστικό του handoff που δεν υπάρχει στο HomePod απλά απαιτεί από τον χρήστη να πλησιάσει το HomePod mini με το iPhone του, εκεί θα νιώσει μια δόνηση και αυτόματα η μουσική θα μεταφερθεί από το iPhone στο HomePod mini με έναν εντυπωσιακό και άνετο τρόπο. Μάλιστα για να μεταφέρετε τον ήχο από το HomePod mini πίσω στο iPhone απλά θα πρέπει να πλησιάσετε εκ νέου το ηχείο.

Απλά μαγικό!

Siri, HomeKit και Intercom

Ένας άλλος λόγος που πολύ θα επιλέξουν το HomePd mini είναι για να συνδέσουν το έξυπνο σπίτι τους με εύκολο τρόπο.

Σε αυτό τον τομέα το HomePod mini είναι πολύ χρηστικό εργαλείο. Όταν παρουσιάστηκε μαζί με την iPhone 12 σειρά η Apple κατανάλωσε πολύ χρόνο για να μιλήσει για την Siri.

Σίγουρα λοιπόν αν χρησιμοποιείτε την Siri, ακόμη και αν δεν μιλάει Ελληνικά ακόμη, τότε έχετε με την βοήθεια του HomePod mini μια άριστη επικοινωνία στον χώρο σας.

Αντικειμενικά η Siri έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια αλλά θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον και κάποια άλματα για να φτάσει τον ανταγωνισμό….

Με τον HomePod mini τώρα μπορείτε να ελέγξετε όλες τις έξυπνες HomeKit έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας. Σε αυτό το σημείο βέβαια εμπλέκεται η Siri και δυστυχώς κάποιες φορές θα ακούσετε το ενοχλητικό ‘Hmmm, that device doesn’t seem to be responding’ και θα πρέπει να επαναλάβετε κάποια εντολή.

Το HomePod mini έρχεται και με το Intercom χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να έχετε μια ενδοεπικοινωνία στο σπίτι σας κάτι ιδιαίτερα χρηστικό αν έχετε περισσότερα από ένα HomePods.

Αγοράστε το αν…

Η οικογένεια σας χρησιμοποιεί iPhones

Το HomePod mini είναι άριστο αν μένετε μόνος σας αλλά μπορεί να συνδεθεί με περισσότερους χρήστες και τότε γίνεται ένα πραγματικό εργαλείο επικοινωνίας και όχι μόνο

Έχετε μια Apple Music συνδρομή

Για τώρα θα χρειαστεί να έχετε μια Apple Music συνδρομή για να μπορέσετε να έχετε αναπαραγωγή ήχου στο HomePod mini από απόσταση και μέσω της φωνής σας

Χρησιμοποιείτε την Siri

Η Siri μπορεί να είναι από άκρως χρηστική μέχρι άκρως ενοχλητική ανάλογα την στιγμή. Αν όμως και παρά το γεγονός ότι δεν μιλάει Ελληνικά κάνετε χρήση της τότε θα ευχαριστηθείτε το HomePod mini πολύ περισσότερο.

Είστε βαθιά στο οικοσύστημα της Apple

Εδώ απλά να τονίσουμε ακόμη μια φορά πως αξίζει να αγοράσετε δύο και να τα ζευγοποίησετε στον χώρο σας για μια stereo εμπειρία που θα σας ανταμείψει πραγματικά.

Μην το αγοράσετε αν…

Είστε Android χρήστης

Το HomePod mini είναι για αυτούς που έχουν ασπαστεί το οικοσύστημα της Apple και μόνο

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

REVIEW OVERVIEW
Σχεδίαση
Εργονομία
Επιδόσεις
Ποιότητα Ήχου
Τιμή
Previous articleΤο φημολογούμενο Apple event στις 23 Μαρτίου μπορεί να φέρει τα AirTags, νέα iPad Pro, AirPods, και Apple TV
Next articleΦωτογραφίες των φημολογούμενων AirPods 3 έκαναν την εμφάνιση τους
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.
apple-homepod-mini-review-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%85%cf%80%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8cΜικρό και προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι αρχικά περιμέναμε. Εκεί που πραγματικά όμως εντυπωσιάζει είναι στον τομέα του ήχου. Αν είστε στο οικοσύστημα της Apple και θέλετε ένα ή και περισσότερα έξυπνα ηχεία στον χώρο σας τότε το HomePod mini είναι η ιδανική λύση ακόμη και αν η Siri δεν φτάνει στα ίδια υψηλά στάνταρ του ίδιου του ηχείου.