14.8 C
Athens
Tuesday, March 5, 2024
More

  AirTag Review: Ο tracker της Apple έφτασε στα χέρια μας και σας τον παρουσιάζουμε

  Το 2 λεπτών Review μας

  Η εδώ και παρά πολύ καιρό φημολογούμενη συσκευή εντοπισμού της Apple, AirTag, έγινε επιτέλους διαθέσιμη, και αν και πολύ μικρή μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική λύση για όλους όσους χάνουν τα κλειδιά, πορτοφόλια κλπ.

  Πέρα από να εκπέμπει έναν ήχο όταν δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα αντικείμενο που του έχετε προσαρτήσει αυτό τον tracker, αν τα κάνετε ζευγοποίηση με ένα iPhone 11 ή νεότερο μοντέλο μπορείτε να λάβετε συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς την εύρεση του, την απόσταση σας από το AirTag και μια haptic ανάδραση όταν είστε κοντά του πλέον.

  Το Find My δίκτυο επίσης της Apple μπορεί να σας βοηθήσει για να βρείτε το AirTag που έχετε χάσει – Απλά τοποθετείτε το AirTag σε Lost mode, και αν μια άλλη συσκευή από το δίκτυο αυτό περάσει κοντά από το AirTag θα λάβετε μια ανώνυμη ειδοποίηση για αυτή την τοποθεσία. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα τηλεφωνικό αριθμό στο χαμένο AirTag και έτσι αν βρεθεί από κάποιον θα μπορεί αυτό με την βοήθεια του iPhone του να εμφανίσει τα στοιχεία του τηλεφωνικού σας αριθμού.

  Η Apple έχει σκεφτεί επίσης αρκετά και την ιδιωτικότητα έτσι ώστε τα AirTags να μην γίνουν εργαλεία αθέμιτης παρακολούθησης ανθρώπων. Μάλιστα στην νεότερη αναβάθμιση τους ο χρόνος όπου ένα AirTag αναπαράγει έναν ήχο όταν απομακρυνθεί από τον κάτοχο του έχει μειωθεί από τις 3 μέρες στις 8 με 24 ώρες. Επιπλέον η Apple θα λανσάρει σύντομα και μια Android εφαρμογή για αυτό τον σκοπό.

  Αν κάποιος δανειστεί ένα αντικείμενο που του έχετε ένα AirTag και εν συνεχεία λαμβάνουν ειδοποιήσεις από αυτό μπορούν να επιλέξουν να κάνουν παύση τους για μια μέρα ή ακόμη και τελείως αν το AirTag βρίσκεται εγγεγραμμένο σε ένα Apple ID που ανήκει σε μέλος της οικογένειας σας.

  Ο ίδιος ο tracker μπορεί να μπει σχετικά άνετα σε ένα πορτοφόλι, άνετα σε μια τσάντα αλλά αν θέλετε να τον προσαρτήσετε στα κλειδιά σας ή σε άλλα αντικείμενα θα πρέπει να αγοράσετε το αντίστοιχο αξεσουάρ. Αν πάτε για την αυθεντική λύση της Apple εδώ τότε το αξεσουάρ των AirTag θα σας στοιχίσει περισσότερο από το ίδιο κάτι που σημαίνει πως τα AirTags δεν είναι η πιο οικονομική λύση tracker στην αγορά.

  Apple AirTag Τιμή και Διαθεσιμότητα

  Τα AirTag έχουν γίνει διαθέσιμα και στην χώρα μας για αγορά.

  Η συσκευασία με το μονό AirTag κοστίζει 35,01 € ενώ αυτή με τα 4 AirTags 119,00 €.

  Τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε να αγοράσετε ειδικά αν θέλετε να τα προσαρτήσετε για παράδειγμα στα κλειδιά σας ξεκινάνε από τα 39,00 € για το AirTag Leather Key Ring της Apple αλλά εδώ να τονίσουμε πως υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις για αυτό τον σκοπό που ξεκινάνε από τα 10,00 €

  Εμείς κάναμε προ παραγγελία τα AirTag από το επίσημο κανάλι διανομής της Apple και χρειάστηκε να περιμένουμε 30 μέρες περίπου μιας και άργησε ιδιαίτερα πολύ το Apple AirTag Leather Key Ring σε κόκκινο χρωματισμό που επίσης είχαμε παραγγείλει.

  Σχεδιασμός

  • Μινιμαλιστικά και ελαφριά
  • Υπάρχει επιλογή για αξεσουάρ έτσι ώστε να το προσαρτήσετε σε διαφορετικά αντικείμενα
  • Αδιάβροχα με την IP67 πιστοποίησης

  Στο μέγεθος ενός νομίσματος 2 ευρώ το AirTag είναι πολύ μικρό με διαστάσεις 3.19 x 3.19 x 0.8cm και βάρος 11g. Ο ανοξείδωτος από ατσάλι δίσκος έχει ένα πλαστικό καπάκι που αφαιρείται έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στην CR2032 μπαταρία που δίνει ενέργεια στο AirTag, στο ενσωματωμένο ηχείο και στην εκπομπή του ήχου μέσω της Find My εφαρμογής.

  Στην συσκευασία που είναι μινιμαλιστική όπως πάντα δεν υπάρχει κάποιο clip για αυτά και όχι δεν έχουμε ούτε ένα αυτοκόλλητο μήλο της Apple. Αν θελήσετε να το προσαρτήσετε σε αντικείμενα όπως τα κλειδιά σας θα πρέπει να αγοράσετε ένα αξεσουάρ είτε από την συλλογή της Apple είτε από τρίτους κατασκευαστές.

  Το AirTag έχει μια IP67 πιστοποίηση που σημαίνει πως είναι ανθεκτικό αν κατά λάθος βρεθεί σε επαφή με το υγρό στοιχείο.

  Στον τομέα της ανθεκτικότητας του η συμπαγής κατασκευή του και η μικρή σχεδιαστική υπογραφή και όγκος το κάνουν να αντέχει με άνεση σε πεσίματα κλπ αλλά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και οι δύο πλευρές του σε γρατσουνίες.

  Τα AirTags υποστηρίζουν Bluetooth 5.0 που είναι η νεότερη τεχνολογία και δίνει ένα εύρος μέχρι 240 μέτρα εμβέλειας.

  Αποδόσεις

  Όπως τα περισσότερα iPhone αξεσουάρ η ενεργοποίηση του και η ζευγοποίηση του με την Apple συσκευή είναι απίστευτα εύκολη και “μαγική”. Μόλις το αφαιρέσετε από την συσκευασία του και αφαιρέσετε και την πλαστική προστασία του AirTag θα έχει έναν ήχο μόλις αναγνωριστεί από το iPhone σας. Εν συνεχεία θα του δώσετε ένα όνομα και θα ταυτιστεί με το Apple ID σας.

  Η τοποθέτηση του στο Apple AirTag Leather Key Ring ήταν επίσης πολύ εύκολή με το ίδιο το αξεσουάρ να είναι άκρως ποιοτικό στα γνωστά στάνταρ της Apple.

  To AirTag τώρα είναι ορατό μέσα από την Find My εφαρμογή και στο Tab Items. Μέσα από εκεί έχετε μια σειρά από πληροφορίες αλλά και την δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου. Ο ήχος είναι περίπου στα 64db που παράγει το AirTag κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν είναι ούτε σιγανός αλλά ούτε και απίστευτα δυνατός. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε όμως πως είναι ικανοποιητικός για να εντοπιστεί το AirTag ακόμη και αν βρίσκεται κάτω ή μέσα σε αντικείμενα σε ένα όχι πολύ πλούσιο σε ήχους περιβάλλον.

  Ο κύκλος των ηχητικών ειδοποιήσεων κρατάει 7 δευτερόλεπτα κάθε φορά που επίσης κρίνεται ικανοποιητικός αν βρίσκεται κοντά στο AirTag πχ στο ίδιο δωμάτιο με αυτό η σε κοντινό.

  Υπάρχει επίσης και το χαρακτηριστικό της Ακρίβειας Εύρεσης. Αυτό χρησιμοποιεί την Ultra Wideband radio τεχνολογία για να μπορέσει να υπολογιστεί η απόσταση και η κατεύθυνση μεταξύ του iPhone σας και του AirTag με την Apple να έχει μια άριστη διεπαφή για αυτό τον σκοπό για τον χρήστη.

  Να τονίσουμε βέβαια πως άλλες Bluetooth συνδέσεις από συσκευές που μπορεί να έχετε ενεργές στον χώρο σας μπορεί να επηρεάσουν την ακρίβεια που δίνει αυτό το χαρακτηριστικό.

  Σε περίπτωση τώρα που το αντικείμενο που ψάχνετε και στο οποίο υπάρχει το AirTag βρίσκεται εκτός εμβέλειας του iPhone σας τότε αρκεί να βάλετε το AirTag σε Lost mode και να περάσει από κοντά του κάποιος άλλος iPhone χρήστης ώστε να σας δώσει άμεσα μια νέα ενημέρωση για την τοποθεσία του.

  Αυτονομία

  Τα AirTags έρχονται με μια CR2032 μπαταρία και η Apple αναφέρει πως η αυτονομία της κρατάει περισσότερο από έναν χρόνο.

  Η μπαταρία είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθεί από τον ίδιο τον χρήστη καθώς και να βρεθεί νέα στο εμπόριο με πολύ μικρό κόστος.

  Να αγοράσω το Apple AirTag;

  Αγοράστε το Αν

  Θέλετε κατευθύνσεις και οδηγίες για το αντικείμενο που έχετε χάσει
  Το Precision Finding χαρακτηριστικό – Ακρίβεια Τοποθεσίας – κάνει πολύ ευκολότερο τον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων και είναι μοναδικό αυτή την στιγμή στα AirTags μιας και κανένας άλλος tracker της αγοράς δεν δίνει μια τέτοια δυνατότητα.

  Σας ενδιαφέρει η ιδιωτικότητα σας
  Η Apple έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σε ότι αφορά την ασφάλεια της ιδιωτικόητας με τα AirTags και έτσι αυτόματα έχετε ειδοποίηση αν ένα άγνωστο AirTag βρεθεί στην κατοχή σας ενώ κανείς άλλος πέρα από τον κάτοχο του δεν μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του ή να το ζευγοποιήσει με μια άλλη συσκευή.

  Αγαπάτε το οικοσύστημα της Apple – Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα εδώ

  Μην το αγοράσετε Αν

  Θέλετε μια οικονομική λύση
  Τα AirTags δεν αποτελούν την πιο οικονομική λύση της αγοράς ειδικά αν σκεφτείτε πως θα πρέπει να αγοράσετε έξτρα αξεσουάρ για να το βάλετε στα κλειδιά ή στην τσάντα σας.

  Έχετε μια Android συσκευή
  Δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το AirTag με μια Android συσκευή

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

  Related Articles

  Stay Connected

  19,333FansLike
  3,913FollowersFollow
  21,600SubscribersSubscribe
  - Advertisement -spot_img

  Latest Articles

  Τα Apple AiTags είναι ένα άριστο εργαλείο για να βρείτε αντικείμενα που έχετε χάσει. Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και χρήση τους ενώ το χαρακτηριστικό ακρίβειας τοποθεσίας που έχουν είναι μοναδικό στην κατηγορία αυτή. Η Apple έχει αφιερώσει και σημαντικό χρόνο στην προστασία της ιδιωτικότητας σας με την χρήση τους. Πάρα αυτά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι μια οικονομική λύση ειδικά αν αναλογιστείτε πως θα πρέπει να αγοράσετε και έξτρα το αξεσουάρ για να τα προσαρτήσετε στην τσάντα ή τα κλειδιά σας. AirTag Review: Ο tracker της Apple έφτασε στα χέρια μας και σας τον παρουσιάζουμε