Το Ιαπωνικό blog Μacotakara σήμερα κάνει κάποιες ανορθόδοξες προβλέψεις σε ότι έχει να κάνει με την γραμμή του iPhone για φέτος. Προηγούμενες φήμες έδειχναν πως τα 2019 iPhones θα αποτελέσουν επακριβώς τους διαδόχους των iPhone XR, iPhone Xs και iPhone Xs Max.

H σημερινή αναφορά όμως που βασίζεται σε αξιόπιστη πηγή από την παραγωγική αλυσίδα της Apple δείχνει αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών στα XR και XS, με επιπλέον 2 νέα μοντέλα που θα είναι στις 6.1 και 6.5 ίντσες με OLED οθόνες. Σε αυτές τις δύο συσκευές η Apple θα ενσωματώσει το φημολογούμενο σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος.

Είναι σίγουρα μια παράξενη αναφορά αλλά από την άλλη το Macotakara έχει πέσει μέσα σε πολλές προβλέψεις του και αναφορές σε ότι αφορά μελλοντικά προϊόντα της Apple. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το site ήταν το πρώτο που είχε αναφέρει πως το iPhone 7 θα εγκατέλειπε την 3.5 mm θύρα ακουστικών για παράδειγμα.

Η δικαιολογία για την επέκταση της γραμμής του iPhone φαίνεται πως έχει να κάνει με την ενσωμάτωση του συστήματος τριπλών φακών. Οι φακοί αυτοί όπως όλα δείχνουν θα ενσωματωθούν στο μεγαλύτερο σε μέγεθος οθόνης iPhone στην ιστορία της Apple.

H αναφορά επίσης κάνει λόγο πως η Apple κάνει το σασί κάπως πιο λεπτό έτσι ώστε να αντιστάθμιση το εξόγκωμα του νέου συστήματος φακού αυτού. Έτσι λοιπόν το σασί του 6.1 ιντσών OLED iPhone θα είναι κατά 0.15mm πιο παχύ από το τωρινό iPhone Xs αλλά το εξόγκωμα της κάμερας θα προεξέχει λιγότερο κατά 0.5mm.

Σε φυσικό μέγεθος στο χέρι αυτή η συσκευή θα είναι μεταξύ του 5.8 ιντσών iPhone Xs και 6.1 ιντσών iPhone XR.

Σε ότι αφορά το 6.5 ιντσών OLED μοντέλο το σασί του θα έχει ένα μεγαλύτερο πάχος κατά 0.4mm αλλά και εδώ το εξόγκωμα της κάμερας θα είναι μικρότερο κατά 0.25mm. Συνολικά το 6.5 ιντσών μοντέλων θα είναι κατά 0.2mm πιο παχύ από το iPhone Xs Max.

To Macotakara υποστηρίζει πως τα δυο νέα αυτά OLED μοντέλα θα έχουν αμφίδρομη φόρτιση και θα έρθουν με έναν φορτιστή USB-C σε Lightning στα 18W.

Σίγουρα η σημερινή αυτή αναφορά ανατρέπει τα όσα είχαμε ακούσει μέχρι και σήμερα για τα επερχόμενα iPhones…..