p17lu86c3ufh16361uau1gsh3014-940x731

Ποια θα είναι η στιγμή όπου η εικονική πραγματικότητα θα γίνει μέρος της καθημερινότητας δεν γνωρίζουμε ακόμη. Με την Facebook να εξαγοράζει την Oculus Rift προς $2 δις αυτή την εβδομάδα σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης τόσο η Apple όσο και η Google έχουν δώσει μεγάλη βάση σε λύσεις εικονικής πραγματικότητας και έχουν επενδύσει πάνω σε αυτή την τεχνολογία ήδη. Το πότε όμως θα δούμε κάποιο προϊόν η υπηρεσία για το κοινό είναι άγνωστο ακόμη.

Oculus-Rift

Αν γίνει όμως άμεσα κάτι τέτοιο στο μέλλον θα αλλάξει τις ζωές μας; Πιστεύουμε πως ναι και παρακάτω σας έχουμε 7 τομείς που θα έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις.

Εμπειρία Παιχνιδιού

Η Oculus Rift δημιουργήθηκε ως μια πλατφόρμα για παιχνίδια και αυτός της ο χαρακτήρας δεν πρόκειται να αλλάξει μετά την πρόσφατη εξαγορά της από την Facebook. O συνιδρυτής της εταιρείας  Palmer Luckey το επιβεβαίωσε αυτό αναφέροντας χαρακτηριστικά.

“Η εξαγορά αυτή αν μην τι άλλο μας κάνει περισσότερο μια εταιρεία παιχνιδιών. Θα δουλέψουμε πάνω σε διαφορετικά πράγματα αλλά θα τοποθετήσουμε ένα τεράστιο μέρος του δυναμικού μας στον χώρο των παιχνιδιών. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό πριν την εξαγορά. Ειλικρινά πιστεύουμε πως μπορούμε πλέον να κάνουμε πολλά περισσότερα στον συγκεκριμένο χώρο. Ο χαρακτήρας της εταιρείας μας ενδυναμώθηκε και δεν πρόκειται να αλλάξει”

Το μεγαλύτερο κοινό λοιπόν της Oculus Rift είναι οι gamers, και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η εικονική πραγματικότητα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια αρχικά ως κύριο μέσω εξάπλωσης της. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Sony με το Morpheus project της για το PS4 και σύντομα και άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν με ανάλογες προσπάθειες. Τοποθετώντας τον gamer σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον προσφέροντας του μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα των εταιρειών αυτών.

Κοινωνική δικτύωση 

Αν και η Facebook δεν μπορεί να αγνοήσει τα κέρδη της από της εταιρείες παιχνιδιών που ενσωματώνει ο πραγματικός λόγος πίσω από την εξαγορά της Oculus Rift φαίνεται να έχει να κάνει περισσότερο με την κοινωνική δικτύωση. Σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg η εικονική πραγματικότητα έχει την δυνατότητα να γίνει η πιο κοινωνική πλατφόρμα που υπήρξε ποτέ. Μια πρώτη ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι η μελλοντική σας πλοήγηση στο Facebook με την βοήθεια της Oculus Rift μπορείτε να δείτε επισκεπτόμενοι την Facerift.

Οι κοινωνική δικτύωση είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι της Google και σχεδόν δεν έχει να κάνει τίποτα με την Apple πάρα αυτά οι ικανότητα μετάδοσης μη στατικών πληροφοριών του χρήστη μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη και για τις δύο εταιρείες.

Διασκέδαση σπιτιού 

Γιατί να ζορίζεστε να δείτε μια ταινία στην μικρές οθόνες των smartphones όταν θα μπορείτε να την δείτε με μια ανάλυση 1080p σε μια εικονική οθόνη με 700×750 ίντσες; Για τους φίλους του σινεμά και όχι μόνο η ιδέα ότι το Oculus Rift θα μπορούσε να γίνει ένα home cinema είναι αρκετή για να τους ξεσηκώσει και να τους κάνει να θέλουν να το αγοράσουν. Η εμπειρία που θα μπορούσε να προσφέρει δίνοντας την αίσθηση πως βρίσκεται σε πραγματικό σινεμά θα ήταν μοναδική!

Εκπαίδευση 

Τα τελευταία χρόνια ο θεσμός των ανοιχτών online μαθημάτων σημειώνει άνοδο. Φανταστείτε απλά πόσο διαφορετικά θα ήταν και τι τεράστια ανάπτυξη θα είχαν αν σε αυτά τα μαθήματα ενσωματωνόταν η εικονική πραγματικότητα που θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να εξομοιώσει τις πραγματικές συνθήκες σπουδών σε ένα Πανεπιστήμιο.

Ταξίδια

Διακοπές σε ένα μέρος χωρίς να χρειαστείτε να μετακινηθείτε φυσικά σε αυτό μοιάζει στα ιστορία που έχει βγει από την ταινία Total Recall. Αν και δεν το βλέπουμε εφικτό οι άνθρωποι να κάθονται αναπαυτικά στο σαλόνι τους και να βιώνουν εμπειρίες 2 εβδομάδων διακοπών σε μια μαγευτική παραλία μπορούμε να φανταστούμε μια συσκευή σαν το Oculus Rift να χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να μεταφέρει μοναδικές πληροφορίες στον χρήστη για προορισμούς που θέλει να επισκεφτεί μέσα από ένα τρισδιάστατο περιβάλλον.

Ιατρική

Το να δείτε τον γιατρό σας σε ένα εικονικό ιατρείο είναι μια πολύ καλή εφαρμογή της εικονικής πραγματικότητας. Με βάση αυτό είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως υπηρεσίες σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν να ανθίσουν άμεσα μόλις η τεχνολογία αυτή ωριμάσει εξυπηρετώντας τόσο ασθενής όσο και γιατρούς.

Σεξ

Ναι διαφορές θα έχουμε ακόμη και εκεί. Αν αφήσετε στην άκρη προσωρινά την εικόνα μιας μεγάλης μάσκας που θα πρέπει να φοράτε και το κατά πόσο δεν θα καταπατείται η ιδιωτική σας ζωή και έχετε την είσοδο της εικονικής πραγματικότητας και σε αυτό τον τομέα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως η πορνογραφία και η βιομηχανία της μπορεί να οδηγήσει σε καινοτομίες. Για παράδειγμα η Tenga μια ιαπωνική εταιρεία κατασκευής σεξουαλικών βοηθημάτων δημιούργησε έναν Oculus Rift sex simulator, στον οποίο οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν διάφορα πρόσθετα και να απολαύσουν το σεξ.

heres-what-happened-when-we-strapped-a-bunch-of-people-into-the-oculus-rift-virtual-reality-headset

 

Σχολιασμός στο φόρουμ