23 C
Athens
Sunday, October 1, 2023
More

  5 ανακοινώσεις του Google I/O που πρέπει να “κλέψει” η Apple

  Όπως η Apple έχει το WWDC, η Google έχει το I/O συνέδριο. Με τα χρόνια, μερικές πολύ καλές ανακοινώσεις ήρθαν από το Google I/O και η εταιρεία μόλις πραγματοποίησε την κεντρική της ομιλία για το I/O του 2023. Υπήρξαν πολλές συναρπαστικές αποκαλύψεις αυτή τη φορά, πολλές από τις οποίες θα είναι θεμελιώδεις για το πώς αλλάζει η τεχνολογία

  Η Google ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής ομιλίας I/O 2023 συζητώντας για την τεχνητή νοημοσύνη, με μερικές ειδήσεις υλικού. Με το WWDC 2023 της Apple προ των πυλών, ακολουθούν πέντε ανακοινώσεις που έγιναν στο Google I/O 2023, τις οποίες η Apple θα πρέπει να “κλέψει” και να τα προσαρμόσει στα δικά της σχέδια τα επόμενα χρόνια.

  Ξεκινώντας με το προφανές: Ένα καλύτερο AI… στη Siri

  Το Google I/O 2023 αφορούσε κυρίως το έργο τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί η εταιρεία σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες της. Υπήρξαν αρκετές ανακοινώσεις AI σήμερα και η Apple χρειάζεται τουλάχιστον μερικές από αυτές, ξεκινώντας από τις αναβαθμίσεις του Google Bard.

  Το Google Bard, ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη, είναι η εναλλακτική λύση ChatGPT της εταιρείας. Μόλις απέκτησε ένα σωρό νέες δυνατότητες και μια πιο δημόσια κυκλοφορία. Το Bard εκτελείται τώρα στο νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας PaLM 2 της Google και είναι πιο έξυπνο, πιο γρήγορο και ικανό για καλύτερες απαντήσεις με βάση τα συμφραζόμενα. Εν τω μεταξύ, η Apple δεν έχει ακόμη ενταχθεί στις τάξεις των εταιρειών που έχουν ένα έργο τεχνητής νοημοσύνης που είναι γνωστό ότι πρόκειται να αναπτυχθεί.

  Το Google Bard έχει μια νέα αρμονία με άλλες υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των Χαρτών Google, των Εγγράφων Google, των Υπολογιστικών φύλλων Google και του Gmail, συλλέγοντας πληροφορίες από παντού για να κάνουν τη συνολική εμπειρία του οικοσυστήματος ακόμα πιο γλυκιά. Όλα αυτά σε κάνουν να αναρωτιέσαι — Τι θα γινόταν αν η Siri μπορούσε να κάνει όλα αυτά τα πράγματα;

  Η Apple είναι πολύ προσεκτική σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, και μάλλον δικαίως, αλλά η Siri έχει καθυστερήσει πολύ για αναβάθμιση και το Google Bard είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του είδους των χαρακτηριστικών που θα έκαναν τον αγαπημένο μας βοηθό φωνής πραγματικά χρήσιμο. Εν τω μεταξύ, η αντικατάσταση της Siri με το ChatGPT ήδη μπορεί να γίνει αν κάποιος το επιθυμεί.

  Google Photos Magic Editor: Το iPhone αξίζει επίσης μια καλύτερη εφαρμογή Φωτογραφίες

  Το Google Photos, μέχρι σήμερα, παραμένει το αγαπημένο προϊόν Google για πολλούς. Ενώ η εφαρμογή Apple Photos είναι αρκετά αξιοπρεπής για μια εφαρμογή γκαλερί του παρελθόντος, η Apple δεν την έχει αναβαθμίσει αρκετά ώστε να την κάνει μια δελεαστική προσφορά για σήμερα.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα — η νέα λειτουργία Magic Editor της Google. Είναι ένα βήμα παραπάνω από τη λειτουργία Magic Eraser που σας επιτρέπει να διαγράψετε τους περισπασμούς από το φόντο. Το Magic Editor θα σας επιτρέψει να κάνετε πολύ πιο προηγμένες επεξεργασίες, όπως να μετακινείτε θέματα χωρίς να αφήνετε κενό στο φόντο και να αλλάζετε τον καιρό και τον φωτισμό.

  Ένα τηλέφωνο που είναι τόσο αγαπητό για τη φωτογραφία του όσο το iPhone χρειάζεται πραγματικά να έχει έναν πιο προηγμένο επεξεργαστή φωτογραφιών. Υπάρχουν οι κλασικές ερωτήσεις του “Τι είναι μια φωτογραφία;” και “Οι κακές φωτογραφίες δεν δημιουργούν καλύτερες αναμνήσεις;” Σίγουρα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην έχετε τίποτα άλλο εκτός από βασικές λειτουργίες επεξεργασίας φωτογραφιών. Ελπίζω η Apple να έχει τουλάχιστον κάποια σχέδια να φέρει το Photos πιο κοντά στο Google Photos όσον αφορά τη λειτουργικότητα.

  Google Pixel Fold: Πού είναι το αναδιπλούμενο iPhone, Apple;

  Τα πτυσσόμενα τηλέφωνα κυκλοφορούν εδώ και καιρό και σήμερα η Google παρουσίασε επίσημα το Pixel Fold μετά από χιλιάδες διαρροές. Η Google απέχει πολύ από το να υιοθετήσει νωρίς σαν συσκευή, αλλά η πρόταση της φαίνεται ισχυρή στα χαρτιά. Το Pixel Fold σίγουρα θα κάνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να προβληματιστούν γιατί η Apple δεν έχει ακόμη ένα δικό της.

  Τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα δεν έχουν κάνει ακόμη τεράστιες πωλήσεις, αλλά η Apple θα μπορούσε πραγματικά να τα οδηγήσει στο mainstream. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες και εκεί. Η Apple κατανοεί καλύτερα πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι μεγαλύτερες διεπαφές οθονών αφής και αν θέλει να φτιάξει ένα iPhone Flip, είμαι βέβαιος ότι θα βρει έναν τρόπο να σχεδιάσει και αυτό καλά.

  Google Pixel 7a: Η Apple χρειάζεται ένα καλύτερο iPhone SE

  Η Apple το έκανε πρώτη. Το iPhone SE προηγείται του Pixel 3a, το οποίο ήταν το πρώτο οικονομικό Pixel που μπορούσατε να αποκτήσετε. Ωστόσο, το τρέχον iPhone SE, αν και είναι τέλεια λειτουργικό, αισθάνεται θλιβερά ξεπερασμένο. Η Apple χρειάζεται ένα καλύτερο οικονομικό τηλέφωνο — και ένα σε έναν ετήσιο κύκλο ενημέρωσης όπως η σειρά A της Pixel.

  Η Apple μπορεί να κάνει έναν πολύ πιο αξιόλογο ανταγωνιστή του Pixel 7a και το επόμενο iPhone SE πρέπει να είναι ακριβώς αυτό.

  Μηνύματα RCS: Ή τουλάχιστον μια μέση λύση

  Ίσως η Apple να προσαρμόσει το RCS; Το λέω κυρίως για να σταματήσει η Google να εισάγει τις ανοησίες Blue bubble-Green bubble σε όλα. Η βασική ομιλία του Google I/O 2023 είχε πολλές νέες και συναρπαστικές ανακοινώσεις, ωστόσο η Google βρήκε έναν τρόπο να εκμεταλλευτεί το RCS της.

  Η αποκάλυψη έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Google Unknown Tracker Alerts — ένα βιομηχανικό πρότυπο για την πρόληψη της κακής χρήσης ιχνηλατών όπως το AirTag. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που ανέπτυξε η Google σε συνεργασία με την Apple, γεγονός που το κάνει μια καλογραμμένη ειρωνεία. Δεν προτείνω η Apple απλώς να αποδεχθεί την ήττα και να υιοθετήσει το RCS. Έχω συζητήσει προηγουμένως πώς η Google πρέπει να εξετάσει τη δική της στρατηγική ανταλλαγής μηνυμάτων πριν προωθήσει το RCS στην Apple.

  Αλλά νομίζω ότι αυτή είναι μια από εκείνες τις περιπτώσεις όπου η Apple θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη και να συνεργαστεί με την Google και την GSMA για να φτάσει σε μια μέση λύση στο RCS. Ακόμα κι αν είναι απλώς για να κάνει την Google να σταματήσει την γκρίνια της. Ενώ η διάκριση στο χρώμα της φυσαλίδας φαίνεται να είναι ένα πρόβλημα στις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό, η Apple δεν θα χάσει πάρα πολλά με την επίτευξη συμφωνίας με την Google και άλλους για μια εφαρμογή RCS που ταιριάζει αρκετά για τα iPhone.

  Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitrios Georgoulas
  Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.