Monday, May 20, 2024

2024 iPad Pro: Αυτές είναι οι καλύτερες νέες δυνατότητες

Η Apple ανανέωσε τελικά το iPad Pro και το νέο σύνολο χαρακτηριστικών άξιζε την αναμονή. Από τη νέα τεχνολογία οθόνης OLED μέχρι το τσιπ M4, το iPad Pro 2024 είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές που αξίζει να ληφθούν υπόψη όταν αποφασίζετε να κάνετε μια τέτοια αγορά που σίγουρα στοιχίζει και πολλά.

  • Οθόνη OLED – Και τα δύο μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 13 ιντσών διαθέτουν οθόνη Ultra Retina XDR που χρησιμοποιεί τεχνολογία OLED σε σειρά, η οποία είναι βασικά δύο οθόνες στοιβαγμένες η μία πάνω στην άλλη. Μπορείτε να περιμένετε πιο φωτεινές ανταύγειες, πιο βαθιά αληθινά μαύρα και καλύτερη λεπτομέρεια στις σκιές και το περιεχόμενο χαμηλού φωτισμού, ενώ υπάρχει μια επιλογή για ματ νανο-υφής για μείωση της αντανάκλασης.
  • Τσιπ M4 – Το M4 κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία 3-nm δεύτερης γενιάς με τρεις ή τέσσερις πυρήνες απόδοσης και έξι πυρήνες επιδόσεων. Η απόδοση της CPU είναι 1,5 φορές υψηλότερη σε σύγκριση με την M2 και η GPU έχει επιταχυνόμενη από υλικό σκίαση πλέγματος και ανίχνευση ακτίνων. Το M4 έχει επίσης το πιο ισχυρό Neural Engine που έχει δημιουργήσει η Apple στην ιστορία της με τη δυνατότητα να πραγματοποιεί 38 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.
  • Λεπτή σχεδίαση – Με διάμετρο 5,1 χιλιοστά, το iPad Pro 13 ιντσών είναι η πιο λεπτή συσκευή που έχει κατασκευάσει η Apple μέχρι σήμερα, πιο λεπτή ακόμη και από το iPod nano. Το μοντέλο των 11 ιντσών δεν είναι πολύ πιο παχύ στα 5,3 χιλιοστά και και τα δύο έχουν λεπτά πλαίσια για μέγιστο χώρο στην οθόνη. Το μοντέλο των 11 ιντσών ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και το μοντέλο των 13 ιντσών λίγο περισσότερο.
  • Κάμερα – Η Apple μετέφερε την μπροστινή κάμερα στην οριζόντια πλευρά του ‌iPad Pro‌, ώστε να βρίσκεται στη σωστή θέση για Face Timing και βιντεοκλήσεις όταν είναι συνδεδεμένη σε πληκτρολόγιο.
  • Αξεσουάρ – Υπάρχει ένα νέο Magic Keyboard και ένα Apple Pencil Pro που συνδυάζονται με το ‌iPad Pro‌. Το πληκτρολόγιο διαθέτει μεγαλύτερο trackpad με απτική ανάδραση, αλουμινένιο στήριγμα παλάμης και σειρά λειτουργιών για έλεγχο φωτεινότητας και έντασης. Το Apple Pencil Pro διαθέτει χειρονομία συμπίεσης για επιλογή εργαλείων, απτική ανάδραση και γυροσκόπιο που προσθέτει υποστήριξη για την κύλιση του Apple Pencil για πιο ακριβή έλεγχο.
  • Καταργημένες λειτουργίες – Η Apple απέρριψε ορισμένες επιλογές από τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPad Pro. Δεν υπάρχει άλλο τσιπ mmWave 5G και περιορίζεται στα κάτω των 6 GHz, συν δεν υπάρχει υποδοχή SIM, επομένως είναι eSIM μόνο για τα cellular μοντέλα. Η Apple αφαίρεσε επίσης την Ultra Wide κάμερα, επομένως στα νέα μοντέλα υπάρχει μόνο μια κάμερα 12 megapixel με έναν φακό και έναν αισθητήρα LiDAR. Οι λάτρεις των αυτοκόλλητων δεν έχουν τύχη επίσης, επειδή η Apple δεν τα περιλαμβάνει στο κουτί.

Εάν έχετε ένα iPad Pro M2, το M4 πιθανότατα δεν αξίζει την ενημέρωση, αλλά για οτιδήποτε παλαιότερο, είναι μια σημαντική αναβάθμιση που προσθέτει μια σειρά από νέες δυνατότητες.

Κέρασε το AppleWorldHellas ένα καφέ: https://crowdfundly.com/appleworldhellas

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.