Ακόμη μια αναφορά για ένα οικονομικό 13 ιντσών MacBook έκανε την εμφάνιση της

0
899

Την πρώτη φορά που ακούσαμε για την έλευση ενός οικονομικού 13 ιντσών MacBook ήταν πίσω τον Ιανούαριο. Αυτή η φήμη επιβεβαιώθηκε και από τον αναλυτή Ming-Chi Kuo τον Μάρτιο ο οποίος είχε αναφέρει τότε πως η Apple με αυτό το μοντέλο θα αντικαθιστούσε την MacBook Air σειρά της.

Έκτοτε είχαμε αναφορές που έδειχναν για κυκλοφορία του εν λόγω MacBook τον Ιούνιο κάτι που φυσικά δεν επαληθεύτηκε. Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για ένα MacBook πιο οικονομικό από το τωρινό MacBook Air που ξεκινάει στα $999, πως θα έχει μια Retina οθόνη επίσης.

Αν επαληθευτούν τα παραπάνω δηλαδή ο συνδυασμός μιας Retina οθόνης και μια τιμολόγηση κάτων $999 τότε θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρον κυκλοφορία από την Apple στον χώρο των laptops που θα ταράξει τα νερά. Προς σύγκριση το τωρινό 12 ιντσών MacBook ξεκινάει από $1299.

Αναφορά του Digitimes σήμερα αναφέρει πως:

“Οι εξαγωγές της Quanta αναμένεται να αυξηθούν σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια συσκευές στο τέταρτο τρίμηνο του έτους εξαιτίας των παραγγελιών της Apple για το νέο οικονομικό notebook της”

Καμία άλλη πληροφορία όμως δυστυχώς δεν δίνεται.

Η σειρά MacBook Air της Apple είναι αντικειμενικά πλέον παραμελημένη. Ο σχεδιασμός της σειράς έχει παραμένει ο ίδιος από το 2010 και δεν έχουμε δει κάποια μεγάλη αναβάθμιση από το 2015 και έπειτα.

Πάρα το παραπάνω όμως τα MacBook Air παραμένουν ψηλά στις επιλογές των καταναλωτών και αυτό κυρίως λόγω της τιμής τους.

Με την Apple να μην ρίχνει τις τιμές στα 12 ιντσών μοντέλα και να μην προτίθεται αυτά να αντικαταστήσουν την Air σειρά οι παραπάνω φήμες δείχνουν πως η Apple ίσως σχεδιάζει την δημιουργία και κυκλοφορία ενός νέου iBook.