14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    1500 εφαρμογές έχουν κενό ασφαλείας. Δείτε αν το iPhone σας κινδυνεύει

    Highline-Leash-640x480

    Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας που επηρεάζει περίπου 1500 iOS εφαρμογές και τις καθιστά ευάλωτες σε επιθέσεις hacker που έχουν σκοπό την υποκλοπή ευαίσθητων κωδικών ασφαλείας, είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με νέα έκθεση.

    Το κενό ασφαλείας που είχαν ανακαλύψει πριν 1 μήνα οι αναλυτές ασφαλείας της εταιρείας SourceDNA , έκλεισε με μια αναβάθμιση που έγινε στο ανοιχτού-κώδικα λογισμικό αλλά δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει σε αυτήν την αναβάθμιση όλοι οι developers. Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχει κατάλληλο εργαλείο με το οποίο μπορείτε να τσεκάρετε αν έχετε εγκατεστημένες κάποιες από αυτές τις εφαρμογές.

    Αφού ανακάλυψε τον προβληματικό κώδικα, η SourceDNA σκάναρε και ανέλυσε όλες τις 1.4 εκατομμύρια εφαρμογές του App Store, για να δει ποιες εφαρμογές παρέμεναν ακόμη ευάλωτες. Αν και σχετικά πολύ λίγες εφαρμογές παραμένουν ευάλωτες. μερικές όπως η δημοφιλής Movies by Flixster δεν έχουν κάνει ακόμη το update..

    Για να δείτε αν έχετε κάποια εφαρμογή με προβληματικό κώδικα στο κινητό σας πηγαίνετε εδώ.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles