16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ότι νέο έφερε η iOS 15 Beta 3: Νέα αναζήτηση στο Safari κ.α

    Η Apple σήμερα έκανε διαθέσιμη την 3η beta των iOS 15 και iPadOS 15, με την εταιρεία να συνεχίζει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και να κάνει βελτιώσεις σε αυτές τις εκδόσεις που θα γίνουν ευρέως διαθέσιμες στο κοινό το Φθινόπωρο.

    Ως τώρα υπήρχαν πολλά παράπονα για το Safari στο iOS και έτσι σε αυτή την 3η beta η Apple έκανε βελτιώσεις και εκεί.

    Safari Αναζήτηση

    Όταν κάνει κάποιος tap σε μια URL μπάρα στο Safari tab, η διεπαφή για να βάλει κάποιος ένα URL ή να κάνει αναζήτηση έχει πάει πλέον πάνω από το πληκτρολόγιο. Στις προηγούμενες πρώτες beta εκδόσεις βρισκόταν στην αρχή της κεντρικής σελίδας.

    Safari Reload

    Υπάρχει πλέον η επιλογή με ένα παρατεταμένο πάτημα στην αναδυόμενη tab μπάρα κάποιος να κάνει reload ως εναλλακτική κίνηση.

    safari reload


    Όταν γίνει reload ένα tab στο Safari, το tab αποκτάει ένα μόνιμο reload εικονίδιο που μπορεί να πατηθεί εκ νέου για να γίνει ανανέωση της σελίδας. Το εικονίδιο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο σε portrait mode στο iPhone ενώ στο iPad εμφανίζεται τόσο σε portrait mode όσο και σε landscape.

    App Store Splash Οθόνη

    Έχουμε πλέον μια νέα App Store οθόνη που τονίζει τα νέα χαρακτηριστικά που είναι πλέον διαθέσιμα σε αυτό με την iOS 15 όπως τα App Store Widdgets κ.α

    app store splash screen

    Focus Αναβαθμίσεις

    Στην διεπαφή του Focus στις Ρυθμίσεις η Apple έχει αφαιρέσει τις επιλογές του Focus Status και Phone Calls από την κεντρική σελίδα και της έχει βάλει στην αντίστοιχη Focus ενότητα.

    Apple Music Widget

    Το Apple Music widget πλέον αλλάζει χρώμα και γραφικό βασισμένο σε κάθε τραγούδι που παίζει εκείνη την στιγμή. Επίσης έχει γίνει πιο ξεκάθαρο το πότε ένα τραγούδι γίνεται αναπαραγωγή και πότε είναι είναι σε παύση.

    apple music widget ios 15

    Resetting iPhone

    Στις Ρυθμίσεις στα Γενικά πλέον το Reset κουμπί για το iPhone είναι με την ονομασία “Transer or Reset iPhone”. Εκεί υπάρχει πλέον η επιλογή “Prepare for New iPhone”.

    Συντομεύσεις

    Υπάρχουν πλέον ενέργειες για ήχους στο παρασκήνιο στην εφαρμογή Συντομεύσεων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.