23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το iCloud+ στην iOS 15 | Αναλυτικές Οδηγίες

    Το iCloud+ συνδυάζει όλα όσα προσφέρει ήδη το iCloud με νέες κορυφαίες δυνατότητες, όπως η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud (beta) –μια υπηρεσία που προστατεύει το ιδιωτικό σας απόρρητο στο Διαδίκτυο–, η Απόκρυψη email –ένας εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε μια μοναδική, τυχαία διεύθυνση email κάθε φορά που το χρειάζεστε–, και την εκτεταμένη υποστήριξη για την εγγραφή Ασφαλούς βίντεο HomeKit, ώστε να μπορείτε να διαμορφώσετε περισσότερες οικιακές κάμερες ασφαλείας.

    Συνδρομή στο iCloud+ σε iPhone

    Το iCloud+ περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες του iCloud συν κορυφαίες δυνατότητες όπως η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud (beta), η Απόκρυψη email και υποστήριξη για το Ασφαλές βίντεο HomeKit, καθώς και τον χώρο αποθήκευσης που χρειάζεστε για τις φωτογραφίες, τα αρχεία σας και πολλά άλλα.

    Μπορείτε να εγγραφείτε συνδρομητές στο iCloud+ ή στο Apple One, το οποίο περιλαμβάνει το iCloud+ και άλλες υπηρεσίες της Apple.

    Σημείωση: Κάποιες δυνατότητες iCloud έχουν ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Η διαθεσιμότητα του iCloud+ και των δυνατοτήτων του διαφέρει ανά χώρα ή περιοχή.

    Τι περιλαμβάνει το iCloud+

    Όταν εγγραφείτε συνδρομητές στο iCloud+, μπορείτε να κάνετε τα εξής στο iPhone:

    • Λήψη χώρου αποθήκευσης 50 GB, 200 GB ή 2 TB.
    • Δημιουργία μοναδικών, τυχαίων διευθύνσεων email που προωθούνται στην προσωπική σας διεύθυνση email μέσω της Απόκρυψης email.
    • Περιήγηση στον Ιστό με ακόμη πιο ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο χάρη στην Ιδιωτική μεταγωγή (beta).
    • Διαμόρφωση οικιακών καμερών ασφαλείας με το Ασφαλές βίντεο HomeKit, ώστε να μπορείτε να προβάλετε τις εγγραφές βίντεο από οπουδήποτε, ενώ παράλληλα τα δεδομένα σας διατηρούνται ιδιωτικά και ασφαλή. Δείτε την ενότητα 
    • Χρήση προσαρμοσμένου τομέα email για εξατομίκευση του iCloud Mail. Ανατρέξτε στην ενότητα 

    Αναβάθμιση, αλλαγή ή ακύρωση της συνδρομής σας στο iCloud+

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > [το όνομά σας] > «iCloud».
    2. Αγγίξτε «Διαχείριση χώρου αποθήκευσης» > «Αλλαγή προγράμματος χώρου» και μετά επιλέξτε μια ρύθμιση και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

    Σημείωση: Αν ακυρώσετε τη συνδρομή σας στο iCloud+, δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση στον πρόσθετο χώρο αποθήκευσης iCloud και στις δυνατότητες του iCloud+.

    Κοινή χρήση του iCloud+

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Οικογενειακή κοινή χρήση για να μοιράζεστε το iCloud+ με έως πέντε μέλη οικογένειας. Όταν στείλετε πρόσκληση κοινής χρήσης της συνδρομής σας και τα μέλη οικογένειας αποδεχτούν την πρόσκληση, θα έχουν άμεση πρόσβαση στον πρόσθετο χώρο αποθήκευσης και τις δυνατότητες.

    Σημείωση: Αν θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε το iCloud+ με μια οικογενειακή ομάδα, μπορείτε να ακυρώσετε τη συνδρομή, να αποχωρήσετε από την ομάδα, ή να αποχωρήσετε ή απενεργοποιήσετε την Οικογενειακή κοινή χρήση.

    Ενεργοποίηση της Ιδιωτικής μεταγωγής iCloud στο iPhone

    Όταν εγγραφείτε ως συνδρομητές στο iCloud+, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ιδιωτική μεταγωγή iCloud για να μην επιτρέπεται σε ιστότοπους και παρόχους δικτύων να δημιουργήσουν ένα λεπτομερές προφίλ για εσάς.

    Όταν είναι ενεργοποιημένη η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud, η κίνηση από το iPhone σας κρυπτογραφείται και αποστέλλεται μέσω δύο ξεχωριστών διαδικτυακών αναμεταδοτών. Αυτό δεν επιτρέπει σε ιστότοπους να εμφανίζουν τη διεύθυνση IP σας, και δεν επιτρέπει σε παρόχους τοποθεσίας και δικτύου να συλλέγουν τη δραστηριότητα περιήγησής σας. Ένας ιστότοπος ή ένας πάροχος δικτύου δεν θα γνωρίζει ταυτόχρονα ποιοι είστε και ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε.

    Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Ιδιωτική μεταγωγή iCloud ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τη δυνατότητα για το iPhone ή να την απενεργοποιήσετε μόνο για ένα συγκεκριμένο δίκτυο Wi-Fi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

    Σημείωση: Η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud βρίσκεται σε beta επί του παρόντος.

    Πλήρης ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ιδιωτικής μεταγωγής iCloud για το iPhone

    Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > [το όνομά σας] > «iCloud» > «Ιδιωτική μεταγωγή».

    Σημείωση: Πρέπει να ενεργοποιήσετε την Ιδιωτική μεταγωγή iCloud σε κάθε συσκευή που θέλετε να τη χρησιμοποιείτε.

    Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ιδιωτικής μεταγωγής iCloud για ένα δίκτυο Wi-Fi

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Wi-Fi».
    2. Αγγίξτε το κουμπί «Διατίθενται ενέργειες» και μετά ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την «Ιδιωτική μεταγωγή iCloud».

    Αν απενεργοποιήσετε την Ιδιωτική μεταγωγή iCloud για ένα δίκτυο Wi-Fi στο iPhone σας, η Ιδιωτική μεταγωγή iCloud απενεργοποιείται για αυτό το δίκτυο σε όλες τις συσκευές σας όπου έχετε συνδεθεί με το ίδιο Apple ID.

    Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Ιδιωτικής μεταγωγής iCloud για ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

    1. Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > «Κινητό δίκτυο» και μετά κάντε ένα από τα εξής:
      • Αν το iPhone σας διαθέτει μία γραμμή: Αγγίξτε «Επιλογές».
      • Αν το iPhone σας διαθέτει πολλές γραμμές: Επιλέξτε μια γραμμή (στο τμήμα «Προγράμματα κινητού δικτύου»).
    2. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την «Ιδιωτική μεταγωγή iCloud».

    Η ρύθμιση δικτύου είναι συγκεκριμένη για μια φυσική κάρτα SIM ή κάρτα eSIM στο iPhone σας (η κάρτα eSIM δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες ή περιοχές).

    Καθορισμός της πιστότητας τοποθεσίας της διεύθυνσης IP σας

    Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις»  > [το όνομά σας] > «iCloud» > «Ιδιωτική μεταγωγή» > «Τοποθεσία διεύθυνσης IP» και μετά επιλέξτε ένα από τα ακόλουθα:

    • Διατήρηση γενικής τοποθεσίας (π.χ. για να δείτε τοπικό περιεχόμενο στο Safari)
    • Χρήση χώρας και ζώνης ώρας (για να είναι πιο γενική η τοποθεσία σας)

    Απόκρυψη της προσωπικής διεύθυνσης email σας στο Safari σε iPhone

    Όταν εγγραφείτε ως συνδρομητές στο iCloud+, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Απόκρυψη email για να διατηρήσετε απόρρητη την προσωπική διεύθυνση email σας. Μέσω της Απόκρυψης email, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές, τυχαίες διευθύνσεις email που προωθούνται στον προσωπικό σας λογαριασμό email, ώστε να μη χρειάζεται να κοινοποιείτε την πραγματική σας διεύθυνση email όταν συμπληρώνετε φόρμες στον Ιστό ή εγγράφεστε σε ενημερωτικά δελτία.

    1. Όταν ένας ιστότοπος ζητά τη διεύθυνση email σας, αγγίξτε το πεδίο αναζήτησης email.
    2. Αγγίξτε «Απόκρυψη email» πάνω από το πληκτρολόγιο. Η οθόνη «Απόκρυψη email» προτείνει μια νέα, τυχαία δημιουργημένη διεύθυνση Απόκρυψης email.
    3. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την προτεινόμενη διεύθυνση, αγγίξτε το κουμπί «Ανανέωση» για να λάβετε μια νέα τυχαία διεύθυνση email.
    4. Για να χρησιμοποιήσετε την προτεινόμενη διεύθυνση, αγγίξτε «Συνέχεια».

    Διαμόρφωση καμερών ασφαλείας στην Οικία στο iPhone

    Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή «Οικία»  για προβολή της δραστηριότητας βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες Ασφαλούς βίντεο HomeKit της οικίας σας όταν ανιχνεύεται ένα άτομο, ζώο, όχημα ή μια παράδοση πακέτου.

    Τα βίντεο που καταγράφονται από τις κάμερές σας αναλύονται ιδιωτικά και κρυπτογραφούνται στη συσκευή οικιακού κόμβου σας (HomePod, Apple TV ή iPad) και ανεβαίνουν με ασφαλή τρόπο στο iCloud, ώστε μόνο εσείς και τα άτομα με τα οποία τα μοιράζεστε να μπορείτε να τα προβάλετε. Ανατρέξτε στον ιστότοπο αξεσουάρ Οικίας για μια λίστα των συμβατών καμερών ασφαλείας.

    Αν έχετε συνδρομή στο iCloud+, μπορείτε να δείτε τις περασμένες 10 ημέρες δραστηριότητας που έχουν καταγραφεί σε μία έως απεριόριστο αριθμό καμερών Ασφαλούς βίντεο HomeKit. Το πρόγραμμα iCloud+ 50 GB υποστηρίζει μία κάμερα, το πρόγραμμα iCloud+ 200 GB υποστηρίζει έως πέντε κάμερες και το πρόγραμμα iCloud+ 2 TB υποστηρίζει απεριόριστο αριθμό καμερών.

    Σημείωση: Το περιεχόμενο βίντεο δεν προσμετράται στο όριο χώρου αποθήκευσης iCloud σας.

    Επιλογές κάμερας

    Όταν προσθέσετε μια κάμερα Ασφαλούς βίντεο HomeKit στην εφαρμογή «Οικία», θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ρυθμίσεις ροής και εγγραφής, και να εκχωρήσετε την κάμερα σε ένα δωμάτιο. Από προεπιλογή, η κάμερα είναι σημασμένη ως αγαπημένη και εμφανίζεται στην καρτέλα «Οικία». Για να επεξεργαστείτε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή, αγγίξτε παρατεταμένα το κουμπί Κάμερας και μετά αγγίξτε το κουμπί «Ρυθμίσεις» για εμφάνιση αυτών των επιλογών:

    • Δωμάτιο: Μια κάμερα μπορεί να βρίσκεται σε ένα δωμάτιο στο εσωτερικό της οικίας σας ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο για μια εξωτερική τοποθεσία όπως τη βεράντα ή την αυλή σας.
    • Γνωστοποιήσεις: Επιλέξτε αν θέλετε να λαμβάνετε γνωστοποιήσεις όταν η κάμερα ανιχνεύσει δραστηριότητα, αλλάξει κατάσταση ή αποσυνδεθεί από το Διαδίκτυο.
    • Επιλογές εγγραφής: Μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές ρυθμίσεις εγγραφής για όταν είστε στην οικία σας και όταν βρίσκεστε εκτός. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε στην οικία σας, μπορείτε να επιλέξετε να διακόψετε τη ροή και την εγγραφή από μια κάμερα στο εσωτερικό της οικίας σας, αλλά να συνεχίσετε τη ροή και την εγγραφή από μια εξωτερική κάμερα.Σημείωση: Η εφαρμογή «Οικία» χρησιμοποιεί την τοποθεσία των συσκευών που ανήκουν σε μέλη της οικίας για εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών «Οικία» και «Εκτός». Για παράδειγμα, όταν φεύγετε για την εργασία σας έχοντας μαζί σας το iPhone σας, η κάμερα πραγματοποιεί εναλλαγή από τις ρυθμίσεις «Σε κατάσταση Οικία» στις ρυθμίσεις «Σε κατάσταση Εκτός».

    Διαμόρφωση γνωστοποιήσεων

    1. Στην εφαρμογή «Οικία» , αγγίξτε το κουμπί «Οικίες και ρυθμίσεις οικιών» και μετά αγγίξτε «Ρυθμίσεις οικίας».
    2. Αγγίξτε «Κάμερες και κουδούνια πόρτας».
    3. Αγγίξτε την κάμερα για την οποία θέλετε να διαμορφώσετε τις γνωστοποιήσεις.
    4. Αγγίξτε «Γνωστοποιήσεις» και ενεργοποιήστε τις «Γνωστοποιήσεις δραστηριότητας».Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε γνωστοποιήσεις με βάση αυτούς τους παράγοντες:
      • Την ώρα της ημέρας
      • Όταν κάποιο άτομο φτάνει ή φεύγει από την οικία
      • Όταν εγγραφεί ένα κλιπ
      • Όταν ανιχνευτεί οποιαδήποτε ή συγκεκριμένη κίνησηΑν επιλέξετε μια συγκεκριμένη κίνηση, θα λάβετε μια γνωστοποίηση όταν η κάμερα ανιχνεύσει άτομα, ζώα ή οχήματα, ή όταν παραδοθεί ένα πακέτο. Για να ανιχνευτεί ένα πακέτο, πρέπει να είναι εντός της προβολής κάμερας μετά την παράδοση.Συμβουλή: Αν επιλέξετε μια συγκεκριμένη κίνηση, παρά οποιαδήποτε κίνηση, το αποτέλεσμα είναι λιγότερα κλιπ (και λιγότερες γνωστοποιήσεις κλιπ) και λιγότερο βίντεο για έλεγχο. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε την ανίχνευση ατόμων, η κάμερα δεν θα καταγράφει την κίνηση των φύλλων σε ένα δέντρο ή έναν σκίουρο να πηδάει από κλαδί σε κλαδί.

    Δημιουργία ζωνών δραστηριότητας

    Μπορείτε να δημιουργήσετε ζώνες που εστιάζουν την κάμερά σας στις πιο σημαντικές περιοχές μέσα στο πεδίο προβολής της, π.χ. το μπροστινό δρομάκι του σπιτιού σας αλλά το πίσω πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να ειδοποιείστε όταν ανιχνεύεται κίνηση σε αυτές τις ζώνες.

    Σημείωση: Μπορείτε να δημιουργήσετε ζώνες δραστηριότητας μόνο για κάμερες που έχουν διαμορφωθεί για εγγραφή όταν ανιχνεύεται μια συγκεκριμένη κίνηση. Οι ζώνες δραστηριότητας δεν επηρεάζουν τις αυτοματοποιήσεις ανίχνευσης κίνησης.

    1. Αγγίξτε «Οικία», αγγίξτε παρατεταμένα την κάμερα και μετά αγγίξτε το κουμπί «Ρυθμίσεις».
    2. Αγγίξτε «Επιλογή ζωνών δραστηριότητας», αγγίξτε το βίντεο για να δημιουργήσετε μια ζώνη και μετά αγγίξτε «Προσθήκη ζώνης».Για να ανιχνεύει η κάμερά σας την κίνηση μόνο έξω από τη ζώνη που έχετε ορίσει, αγγίξτε «Αναστροφή ζώνης».
    3. Δημιουργήστε τυχόν πρόσθετες ζώνες που θέλετε εντός του πεδίου προβολής της κάμερας, π.χ. μία για το δρομάκι στάθμευσης και μία για το γραμματοκιβώτιο.
    4. Αγγίξτε «Τέλος».

    Για να αφαιρέσετε μια ζώνη δραστηριότητας, αγγίξτε «Επιλογή ζωνών δραστηριότητας», αγγίξτε μέσα σε μια ζώνη και μετά αγγίξτε «Εκκαθάριση».

    Προβολή βίντεο

    1. Αγγίξτε «Οικία» και έπειτα αγγίξτε την κάμερα.Το ζωντανό βίντεο θα πρέπει να αναπαραχθεί αυτόματα.
    2. Σαρώστε στη γραμμή χρόνου στο κάτω μέρος της οθόνης για περιήγηση στα εγγεγραμμένα κλιπ.
    3. Αγγίξτε ένα κλιπ για αναπαραγωγή.
    4. Κάντε απόκλιση δαχτύλων στο κλιπ προς τα αριστερά και τα δεξιά για εμφάνιση της γραμμής χρόνου, και μετά σύρετε για μετάβαση προς τα μπροστά ή προς τα πίσω στο βίντεο.
    5. Αγγίξτε «Live» για επιστροφή στο ζωντανό βίντεο.

    Όταν διαμορφώσετε την κάμερα για ανίχνευση συγκεκριμένης κίνησης, η γραμμή χρόνου εμφανίζει μοναδικά σύμβολα για άτομα, ζώα, οχήματα και πακέτα.

    Μπορείτε επίσης να προβάλετε ζωντανό και μαγνητοσκοπημένο βίντεο στην εφαρμογή «Οικία» στο Mac σας με macOS 10.15.1 ή μεταγενέστερο.

    Επιλογή ρυθμίσεων πρόσβασης

    Για να επιτρέψετε σε άλλα άτομα να προβάλλουν βίντεο από τις κάμερές σας, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

    1. Αγγίξτε το κουμπί «Οικίες και ρυθμίσεις οικιών».
    2. Αγγίξτε «Ρυθμίσεις οικίας» και μετά αγγίξτε ένα άτομο στο τμήμα «Άτομα».
    3. Αγγίξτε «Κάμερες», και μετά επιλέξτε μια ρύθμιση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.