o22ycvckjdc2ejkhowa8

Πολλοί από εσάς έχοντας αναγνωρίσει πως πλέον το Malware κάνει την εμφάνιση του και στο Mac μας ρωτάτε αν θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποιο anti-virus λογισμικό.

Η αλήθεια είναι πως όσο το Mac θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σίγουρα θα δέχεται και πιο πολλές επιθέσεις και οι χρήστες του θα πρέπει να σκέφτονται όλο και περισσότερο την ασφάλεια του μηχανήματος τους.

Είναι το BitDefender καλό; – Μια συχνή σας ερώτηση.

Αρχικά να τονίσουμε πως το Mac δεν έχει την ίδια ευπάθεια σε malware και viruses που έχουν τα Windows μηχανήματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να προσβληθούν ποτέ. Όπως έχουμε τονίσει κατά το παρελθόν τα Macs μπορούν να προσβληθούν από malware και adware όπως και ένα Windows PC. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους ίδιους τους χρήστες που κατεβάζουν διάφορα προγράμματα από μη αξιόπιστες πηγές στα μηχανήματα τους.

Το BitDefender είναι μια από τις αρκετές anti-virus εμπορικές σουίτες που μπορείτε να εγκαταστήσετε στο Macs σας. Το ίδιο είναι και τα Intego Mac Internet Security και Kaspersky Internet Security for Mac.

Μπορείτε όμως να έχετε ασφάλεια στο Mac σας χωρίς να δαπανήσετε χρήματα.

Η εφαρμογή ClamXav μπορεί να απομακρύνει malware και adware από το Mac σας. Ειδικά για adware πολύ καλή εφαρμογή είναι και το AdwareMedic. Και οι δύο είναι καλό να υπάρχουν στο Mac σας και είναι εντελώς δωρεάν.

Τώρα μπορείτε να μειώσετε και άλλο τον κίνδυνο του να κολλήσει κάτι το Mac σας με το να κατεβάζετε προγράμματα μη πειρατικά και μόνο από αξιόπιστες πηγές όπως το Mac App Store.

Επίσης μπορείτε να ρυθμίσετε την Gatekeeper υπηρεσία του Mac σας στο να δέχεται λογισμικό μόνο από εγκεκριμένους Apple προγραμματιστές.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνουμε από πάνω το αν χρειάζεται κάποιος ένα anti-malware κυρίως πρόγραμμα για το Mac του είναι κάτι τελείως υποκειμενικό.

Για τους χρήστες που κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το Mac App Store και έχουν και τις σωστές ρυθμίσεις στο Gatekeeper τότε η έξτρα προστασία δεν είναι απαραίτητη. Για χρήστες που κάνουν λήψη λογισμικού και από τρίτους και από μη αξιόπιστες πηγές τότε η χρήση ενός από τα παραπάνω προγράμματα που αναφέρουμε θα ήταν λογικό.