15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Χρειάζεται το MacBook Pro 32GB μνήμης RAM; [Video]

    macbook-pro-2016-no-touch-bar-lid-removed

    Πολλά έχουν ειπωθεί για τους “περιορισμούς” των νέων MacBook Pro και ειδικά  για το θέμα του ορίου των 16 GB που σύμφωνα με την Apple έχει γίνει για λόγους αυτονομίας των συσκευών.

    Κάποιοι χρήστες θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι ένας τρομερός περιορισμός που θα τους κάνει να έχουν καθυστερήσεις σε pro εργασίες τους.

    Το ερώτημα λοιπόν που γεννιέται είναι αν πραγματικά κάποιος χρειάζεται 32 GB RAM σε ένα MacBook Pro.

    O Robin Harris, του ZDNet δεν πιστεύει κάτι τέτοιο:

    Αρχικά η Apple έχει πιέσει της αποδόσεις των SSD στο μέγιστο με ταχύτητες εγγραφής στα 2GB/s και διαβάσματος πάνω από 3GB/s. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του αποθηκευτικού χώρου τόσο πιο ομαλή είναι η μετακίνηση σελίδων από την DRAM στο δίσκο. Ο αποθηκευτικός χώρος ουσιαστικά είναι μια προέκταση της μνήμης,

    Επίσης το macOS κάνει συμπίεση μνήμης από το Mavericks που κυκλοφόρησε το2013. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πιο αποδοτική RAM της τάξης των 50% και 70% καθώς και μειώσει των σελίδων ελευθερώνοντας περισσότερη DRAM.

    Όσο αφορά το video editing δείτε το παρακάτω τεστ για να πάρετε μια καλύτερη εικόνα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles