17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook επιτίθεται στην Apple για το θέμα της ιδιωτικότητας των χρηστών

    Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Facebook έκανε επίθεση στην Apple σχετικά με το θέμα τις ιδιωτικότητας. Έτσι λοιπόν ο υπεύθυνος της Facebook για τα παγκόσμια θέματα, Nick Clegg, εξήγησε πως η πλατφόρμα της εταιρείας του είναι ανοιχτή στον καθένα ενώ από την άλλη η Apple αποτελεί ένα “exclusive club” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    Είναι γνωστό πως Apple και Facebook συχνά πλέον ανταλλάσσουν λεκτικές επιθέσεις με τέτοιο τρόπο ώστε η μια να εννοεί πως απευθύνεται στην άλλη χωρίς όμως να την κατονομάζει ευθέως. Αυτό λοιπόν συνεχίστε και με τα όσα δήλωσε στο Βερολίνο ο Clegg.

    O Clegg ανέφερε πως η Facebook είναι για τον καθένα ενώ άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βγάζουν χρήματα πουλώντας πανάκριβες συσκευές και υπηρεσίες.

    “Η πλατφόρμα της Facebook είναι δωρεάν – είναι για τον καθένα. Κάποιες άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας βγάζουν χρήματα πουλώντας ακριβό hardware ή μέσω ακριβών υπηρεσιών σε κάποιες περιπτώσεις και τα δύο. Είναι ένα αποκλειστικό club διαθέσιμο μόνο για οικονομικά εύρωστους χρήστες που μπορούν να αγοράσουν σε αυτές τις τιμές τις συσκευές και τις υπηρεσίες τους”

    Στην συνέχεια ανέφερε πως πάνω από 2 δις χρηστών χρησιμοποιούν καθημερινά το Facebook γιατί απλά μπορούν.

    “Δεν υπάρχει κάποια αποκλειστικότητα στο Facebook. Δεν υπάρχει VIP πρόσβαση. Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες δωρεάν σε μαθητές στην Γουατεμάλα, σε αγρότες στην Αμερική ή σε οδηγούς ταξί στο Βερολίνο. 2 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας απλά γιατί μπορούν”

    Φυσικά το επιχείρημα του Clegg δεν είναι δυνατό όσο θα ήθελε ή όσο άφησε να ακουστεί. Αυτό που ουσιαστικά αναφέρει είναι πως επειδή το Facebook είναι δωρεάν για τον καθένα αυτό αυτόματα σημαίνει πως θα πρέπει να είναι πιο χαλαρό στην διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του από ότι για παράδειγμα παρατηρούμε στην Apple. Αυτό είναι κάτι τελείως λάθος!

    Τα σχόλια αυτά του Clegg έρχονται μετά την ομιλία του Tim Cook στο Stanford Πανεπιστήμιο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Cook εξήγησε πως η Silicon Valley πρέπει να κάνει περισσότερα για να προστατέψει τα δεδομένα των χρηστών και πως το γεγονός πως κάποιες εταιρείες δεν δίνουν τόσο μεγάλη προσοχή και σημασία σε αυτό έχει οδηγήσει σε ένα χάος.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles