20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Υπάρχουν μόνο μερικοί καλοί λόγοι για να αγοράσετε το νέο MacBook Pro 13 ιντσών

    Το MacBook Pro 13 ιντσών με chipset M2 καταλαμβάνει έναν περίεργο χώρο στην τρέχουσα σειρά Mac της Apple — και δεν υπάρχει λόγος για τους περισσότερους χρήστες να το αγοράσουν.

    Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC 2022 τη Δευτέρα, η Apple αποκάλυψε το chipset M2 που τροφοδοτεί ένα πρόσφατα επανασχεδιασμένο MacBook Air. Εκτός από μια πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, το MacBook Air 2022 έχει επίσης λάβει την πιο σημαντική σχεδιαστική αναθεώρηση του μοντέλου εδώ και χρόνια.

    Περιέργως, η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο μοντέλο MacBook Pro 13 ιντσών με το αναβαθμισμένο Apple Silicon. Σε αντίθεση με το MacBook Air, ωστόσο, το νέο MacBook Pro δεν έχει πραγματικά καμία αλλαγή από τον προκάτοχό του.

    Τόσο το νέο MacBook Pro 13 ιντσών όσο και το επανασχεδιασμένο MacBook Air διαθέτουν το νεότερο τσιπ M2 της Apple, το οποίο είναι μια σταδιακή αναβάθμιση σε σχέση με το M1.

    Όταν πρόκειται για τις ενημερώσεις που έλαβε κάθε μοντέλο, εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.

    Το νέο MacBook Air έχει ανανεωμένο σχεδιασμό που είναι πολύ πιο λεπτός από τους προκατόχους του. Διαθέτει αναβαθμισμένη κάμερα web 1080p HD, αναβαθμισμένο σύστημα ήχου με τέσσερα ηχεία, θύρα φόρτισης MagSafe, μεγαλύτερη οθόνη 13,6 ιντσών και νέες επιλογές χρωμάτων.

    Το MacBook Pro 13 ιντσών, από την άλλη πλευρά, δεν έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Διατηρεί ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, δεν διαθέτει θύρα φόρτισης MagSafe και η οθόνη του είναι 0,3 ίντσες μικρότερη από αυτή του MacBook Air.

    Εκτός από την παλιά έκδοση του MacBook Air με ένα τσιπ M1 που εξακολουθεί να πωλείται, το MacBook Pro 13 ιντσών είναι το μόνο τρέχον Mac που διαθέτει παλιά κάμερα FaceTime 720p. Ακόμη και το βασικό iPad έχει ενσωματωμένη καλύτερη κάμερα.

    Ω, τυχαίνει επίσης να είναι ο μόνος Mac στην τρέχουσα σειρά της Apple που διατηρεί για κάποιο λόγο ακόμη την Touch Bar.

    Για να το θέσουμε διαφορετικά, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη λίστα με χαρακτηριστικά που “λείπουν” στο νέο MacBook Pro 13 ιντσών από τα νέα χαρακτηριστικά. Η συσκευή διαθέτει τσιπ M2, κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ProRes και λίγη επιπλέον διάρκεια μπαταρίας. Αυτό είναι.

    Η Apple δεν αποκάλυψε γιατί διατηρεί το MacBook Pro 13 ιντσών — με αναβαθμισμένο τσιπ — στην σειρά αυτή. Είναι πιθανό η εταιρεία να μην επιβεβαιώσει ποτέ γιατί.

    Το MacBook Pro 13 ιντσών γίνεται επίσημα διαθέσιμο για παραγγελία στις 17 Ιουνίου, ενώ το νέο MacBook Air με M2 δεν φαίνεται ακόμα πουθενά. Δεδομένης της έλλειψης αλλαγών, είναι λογικό ότι το MacBook Pro θα ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει νωρίτερα, αλλά προσδίδει αξιοπιστία στη θεωρία ότι η Apple εκφορτώνει παλαιότερα εξαρτήματα.

    Φυσικά, το MacBook Pro 13 ιντσών συνεχίζει να έχει ενεργή ψύξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να διατηρήσει ροές εργασίας υψηλής απόδοσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το MacBook Air χωρίς ανεμιστήρα. Αυτό είναι το μόνο πλεονέκτημα του MacBook Pro έναντι του MacBook Air και μπορεί να μην έχει καν σημασία για τους περισσότερους χρήστες.

    Η διατήρηση του MacBook Pro ουσιαστικά αμετάβλητο θα είχε νόημα εάν δεχόταν πτώση τιμής. Ωστόσο, το MacBook Pro 13 ιντσών κοστίζει $1.299 — την ίδια ακριβή τιμή με τον προκάτοχό του. Αυτό είναι επίσης $100 ακριβότερο από το MacBook Air, το οποίο διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά για να δικαιολογήσει το κόστος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.