13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Υπάλληλος της Apple κοινοποιεί ένα χρήσιμο βίντεο στο TikTok, η Apple φέρεται να απειλεί να την απολύσει

    Το Σαββατοκύριακο, μια υπάλληλος της Apple ονόματι Πάρις Κάμπελ δημοσίευσε ένα βίντεο στη γιγάντια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, και έγινε viral. Το βίντεο αφορούσε βασικές συμβουλές ασφαλείας για το iPhone, τις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όλοι και ειλικρινά, ούτως ή άλλως είναι ήδη δημόσιες πληροφορίες. Ωστόσο, η Apple ισχυρίζεται ότι η Campbell παραβίασε την πολιτική της εταιρείας με το βίντεο αυτοπροσδιοριζόμενη ως υπάλληλος της Apple, η οποία δημοσιεύει θέματα που σχετίζονται με την Apple, σύμφωνα με το The Verge.

    Σύμφωνα με την πολιτική της Apple, όλοι οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται να μην δημοσιεύουν οτιδήποτε σχετικά με πελάτες, συναδέλφους ή εμπιστευτικές πληροφορίες, αντίστοιχα. Ωστόσο, η Apple δεν απαγορεύει στους υπαλλήλους της να δημοσιεύουν σχετικά με την τεχνολογία της Apple γενικά.

    Ένα εσωτερικό έγγραφο της Apple αναφέρει τα εξής: «Θέλουμε να είστε ο εαυτός σας, αλλά θα πρέπει επίσης να έχετε σεβασμό στις αναρτήσεις, τα tweets και άλλες διαδικτυακές επικοινωνίες».

    Η Κάμπελ είναι επί του παρόντος ανύπαντρη μητέρα στη Νέα Υόρκη και εργάζεται στην Apple για περίπου έξι χρόνια. Η πιο πρόσφατη θέση της στην εταιρεία είναι τεχνικός επισκευής. Ο λόγος που έκανε ένα βίντεο TikTok σχετικά με τις βασικές συμβουλές ασφαλείας του iPhone είναι επειδή ένας άλλος χρήστης του TikTok έχασε το iPhone του και στη συνέχεια λάμβανε μηνύματα κειμένου που ισχυρίζονταν ότι “τα προσωπικά στοιχεία θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά, εκτός και αν αφαιρούσε το iPhone από Το Apple ID της.”

    Στο βίντεο της η Campbell, λέει, «Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς πώς γνωρίζω αυτές τις πληροφορίες, αλλά μπορώ να σας πω ότι τα τελευταία έξι χρόνια, είμαι πιστοποιημένη μηχανικός υλικού για μια συγκεκριμένη εταιρεία που της αρέσει να μιλάει για φρούτα». Στη συνέχεια συνεχίζει και προειδοποιεί τον άλλο χρήστη του TikTok ότι δεν πρέπει να ακούει τους εκβιαστές. «Το τηλέφωνό σας είναι πραγματικά άχρηστο για αυτούς και είστε το μόνο άτομο που μπορεί να τους σώσει, και σας προτείνω να μην το κάνετε».

    Μέσα στις πρώτες 24 ώρες από τη δημοσίευση, το βίντεο είχε πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές, με αποτέλεσμα να γίνει viral. Η Κάμπελ έλαβε ένα τηλεφώνημα την Παρασκευή από έναν μάνατζερ, ο οποίος την ενημέρωσε ότι έπρεπε να αφαιρέσει το βίντεο διαφορετικά θα αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα «μέχρι και τον τερματισμό της εργασίας της». Η Κάμπελ φέρεται να ρώτησε τι θα συνέβαινε αν δεν κατέβαζε το βίντεο και ο μάνατζερ υποτίθεται δεν επανέλαβε το αρχικό σχόλιο και θα της απαντούσε εκ νέου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Verge, δεν το έκανε ποτέ μέχρι στιγμής.

    Αυτή η κατάσταση ώθησε την Campbell να δημιουργήσει ένα άλλο βίντεο, αυτή τη φορά με τίτλο “αγαπητή Apple”. Σε αυτό το δεύτερο βίντεο, η Campbell αποκαλύπτει στο κοινό ότι είναι υπάλληλος της Apple και περιμένει να μάθει αν απολύθηκε λόγω του προηγούμενου βίντεο. Συνεχίζει, «Ποτέ στην πραγματικότητα δεν ταυτοποίησα τον εαυτό μου ως υπάλληλο της Apple μέχρι αυτό το βίντεο. Το αστείο είναι, ωστόσο ότι πουθενά δεν λέει ότι δεν μπορώ να προσδιορίσω τον εαυτό μου ως υπάλληλο της Apple δημόσια, απλώς ότι δεν πρέπει να το κάνω με τρόπο που κάνει την εταιρεία να φαίνεται άσχημη».

    @stopitparis hey apple, don’t fire me #techtok #greenscreen ♬ original sound – paris campbell

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.