21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Touch ID δεν επιστρέφει στο iPhone 13, παρά τα τεστ της Apple για αισθητήρα κάτω από την οθόνη

    Παρά το γεγονός πως η Apple δούλεψε πάνω στην τεχνολογία αυτή τελικά αποφάσισε να μην βάλει έναν αισθητήρα Touch ID κάτω από την οθόνη στην επερχόμενη iPhone 13 σειρά, με τους καταναλωτές να βασίζονται και φέτος αποκλειστικά στο Face ID.

    H Apple έκανε τεστ στην Touch ID τεχνολογία για έναν αισθητήρα κάτω από την οθόνη που θα έδινε την δυνατότητα στους χρήστες απλά να ακουμπούν το δάχτυλο τους σε αυτή για το ξεκλείδωμα της συσκευής και για την αυθεντικοποίηση τους. Αν και η Apple συχνά κάνει τεστ και δουλεύει πάνω σε νέες τεχνολογίες και ιδέες, προηγούμενες αναφορές ήθελαν την εταιρεία να φέρνει αυτή την τεχνολογία στα 2021 iPhones.

    Σύμφωνα όμως με το Mark Gurman του Bloomberg τα πλάνα αυτά της Apple άλλαξαν δραματικά και έτσι το χαρακτηριστικό αυτό δεν θα βρει τον δρόμο του στα iPhone 13. O Gurman τονίζει πως ο απόλυτος στόχος της Apple είναι να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη αντί για το Touch ID.

    To 2ης γενιάς iPhone SE είναι η μόνη iPhone συσκευή της Apple που υποστηρίζει το Touch ID το οποίο έκανε και την επανεμφάνιση του στο iPad. Το τελευταίας γενιάς iPad Air έφερε το Touch ID στο Power κουμπί της συσκευής αυτής. Η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία σε πιο οικονομικά iPhones αφήνοντας το Face ID αποκλειστικότητα των πιο ακριβών μοντέλο της.

    Οι λόγοι για τους οποίους τελικά η Apple αποφάσισε να ακυρώσει τον αρχικό σχεδιασμό της για ένα Touch ID κάτω από την οθόνη των iPhone 13 παραμένει άγνωστη…

    Η πανδημία και το γεγονός πως πρέπει να φοράμε μάσκα έκανε την ζήτηση για το Touch ID χαρακτηριστικό πιο μεγάλη από ποτέ μιας και το Face ID δεν μπορεί να λειτουργήσει αν ο χρήστης του φοράει μάσκα προστασίας. Η Apple έδωσε λύση σε αυτό το πρόβλημα με την iOS 14.5 και watchOS 7.4 επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα iPhone τους αν φοράνε μάσκα με την χρήση του Apple Watch.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.