25.3 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Το “Thunderbolt 5” θα μπορέσει να ενεργοποιήσει την υποστήριξη διπλής οθόνης 8K και άλλα σε Mac

    Η Intel έκανε σήμερα προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς Thunderbolt, η οποία θα επιτρέπει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και βελτιωμένη υποστήριξη εξωτερικής οθόνης σε μελλοντικούς Mac που θα ενσωματώνουν το πρότυπο όταν κυκλοφορήσει το 2023 ή αργότερα.

    Η επόμενη γενιά του Thunderbolt θα παρέχει έως και 80 Gbps εύρους ζώνης προς κάθε κατεύθυνση, επιτρέποντας έως και 2 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεταξύ μελλοντικών Mac και εξωτερικών μονάδων αποθήκευσης που υποστηρίζουν το πρότυπο σε σύγκριση με τις τρέχουσες ταχύτητες. Η επόμενη γενιά του Thunderbolt θα έχει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει εύρος ζώνης έως και 120 Gbps για εξωτερικές οθόνες, κάτι που θα επιτρέπει σε ένα Mac να υποστηρίζει έως και διπλές οθόνες 8K στα 60 Hz.

    Τα τελευταία μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών είναι εξοπλισμένα με θύρες Thunderbolt 4/USB4 με εύρος ζώνης έως και 40 Gbps προς κάθε κατεύθυνση.

    Επί του παρόντος, κανένα Mac δεν υποστηρίζει οθόνες 8K σε βάση plug-and-play. Τα τελευταία μοντέλα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών υποστηρίζουν έως και δύο ή τρεις εξωτερικές οθόνες έως και 6K@60Hz, ανάλογα με το αν ο φορητός υπολογιστής έχει διαμορφωθεί με το τσιπ M1 Pro ή M1 Max.

    Η επόμενη γενιά του Thunderbolt βασίζεται στις προδιαγραφές USB4 έκδοση 2.0 και DisplayPort 2.1 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι συμβατή με τις προηγούμενες εκδόσεις των Thunderbolt, USB και DisplayPort. Η Intel σχεδιάζει να μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη γενιά του επίσημου ονόματος, των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του Thunderbolt το 2023.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.