19.9 C
Athens
Wednesday, April 17, 2024
More

    Το Spotify προσθέτει 8 εκατομμύρια συνδρομητές το τρίμηνο του Ιουνίου φτάνοντας στις 138 εκατομμύρια επί πληρωμή συνδρομές

    Μέσα στην εποχή των lockdown και της πανδημίας το Spotify αύξησε την βάση των συνδρομητών του για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 που έληξε στις 30 Ιουνίου προσθέτοντας 8 εκατομμύρια νέους συνδρομητές που πληρώνουν για την Premium υπηρεσία του που πλέον φτάνει τους 138 εκατομμύρια χρήστες.

    “Τα πήγαμε καλά το δεύτερο τρίμηνο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε υψηλά επίπεδα παρά την συνεχιζόμενη ανασφάλεια που δημιουργεί η πανδημία.”

    Τα κέρδη από τις διαφημίσεις έπεσαν κατά 21% ενώ τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 48% εξαιτίας και συμφωνιών όπως αυτή των $100 εκατομμύριων με το The Joe Rogan Experience που έγινε αποκλειστικότητα της υπηρεσίας.

    Η επί πληρωμή συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 27% και πλέον φτάνουν τα 138 εκατομμύρια.

    Για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου η εταιρεία αναμένει η βάση τον συνδρομητών της να φτάσει τα 312 με 317 εκατομμύρια συνολικά κερδίζοντας μηνιαία περί τους 140 εκατομμύρια συνδρομητές στην Premium υπηρεσία της.

    Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποια σύγκριση με την Apple Music υπηρεσία της Apple μιας και η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποιους νέους αριθμούς για την βάση των συνδρομητών της πέρα από την αναφορά για 60 εκατομμύρια συνδρομητές πίσω τον Ιούνιο του 2019.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.