18.6 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Το Shantaram ρίχνει ένα ανεμοδαρμένο κακό αγόρι στον υπόκοσμο της Βομβάης [ανακεφαλαίωση Apple TV+]

    Στη νέα σειρά Shantaram της Apple TV+, ο Charlie Hunnam πρωταγωνιστεί ως ένας άνθρωπος που δραπετεύει από τις αυστραλιανές αρχές και πηγαίνει στην Βομβάη — για να βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

    Το φιλόδοξο δράμα, είναι βασισμένο στο βιβλίο μπεστ σέλερ του Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς (το οποίο με τη σειρά του βασίστηκε εν μέρει στις εμπειρίες του ίδιου του συγγραφέα) και σκιαγραφεί τη νέα ζωή ενός ανθρώπου σε μια εστία αμαρτίας και εγκλήματος. Στην πορεία, ανακαλύπτει επιτέλους τον εαυτό του σε ένα περιβάλλον που δεν το περίμενε.

    Σεζόν 1, επεισόδια 1 έως 3: Ο Dale Roberts (που υποδύεται ο Charlie Hunnam των Sons of Anarchy) θα δολοφονηθεί αν δεν ξεφύγει από το HM Prison Pentridge, μια διαβόητη φυλακή της Αυστραλίας. Όλοι οι τρόφιμοι πιστεύουν ότι ο Dale είναι μοχθηρός και σχεδιάζουν να τον σκοτώσουν. Έτσι, αυτός και ο σύντροφός του επιχειρούν μια τολμηρή απόδραση. Στη συνέχεια, με λίγη βοήθεια από έναν παλιό φίλο, ο Dale φεύγει στη Βομβάη με νέο διαβατήριο και νέο όνομα: Lindsey Ford.

    Ο Lindsey έρχεται κοντά σεξουαλικά με την Lisa Carter (Elektra Kilbey) και την καλύτερή της φίλη, Karla Saaranen (Antonia Desplat). “Πετάει” ερωτικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο και μπαίνει στο ρόστερ των άγνωστων φίλων τους για όσο περισσότερο μπορεί. Αλλά τελικά, οι αστυνομικοί τον στριμώχνουν ένα βράδυ και του δίνουν την εντύπωση ότι θα ήταν καλύτερα ο ίδιο να βρίσκεται σε μια πόλη με λίγο λιγότερο υψηλούς τόνους για λίγο.

    Πρώτα πρέπει να βοηθήσει τη Lisa και την Karla με κάτι, όμως. Η Lisa έχει ένα είδος συμβολαίου και τώρα δεν μπορεί να απελευθερωθεί από αυτό. Έτσι, η Karla του ζητά να υποδυθεί τον χειριστή της – προαγωγός της για να τη βγάλει από τα νύχια των άθλιων πελατών της.

    Αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αξιωματούχου της Αμερικανικής Πρεσβείας, Gilbert Parker, ο ίδιος καταφέρνει να εντυπωσιάσει την προαγωγό της Lisa, Madame Zhou (Gabrielle Scharnitzky) αρκετά ώστε να τον εμπιστευτεί. Ωστόσο, ο Lindsey σωστά υποθέτει ότι η Karla δεν ενεργούσε από καθαρό αλτρουισμό. Επίσης, είναι συνδεδεμένη με τον υπόκοσμο — και χρειαζόταν πληροφορίες από τη Lisa. Η απελευθέρωσή της από τη Madame Zhou ήταν απλώς μια προμελετημένη κίνηση. Για τα προβλήματά του, έρχεται αντιμέτωπος με μια συμμορία στο δρόμο.

    Ο φίλος και οδηγός του Lindsey, Prabhu (Shubham Saraf) τον σώζει ακριβώς την τελευταία στιγμή και μετά τον πηγαίνει πίσω στο σπίτι του για να συνέλθει. Η Karla πηγαίνει στον προαγωγό και φίλο της, Khader Khan (Alexander Siddig), για να εξηγήσει γιατί η Lisa κρατιόταν από την Zhou. (Ο Khan και η Zhou είναι αντίπαλοι στον υπόκοσμο).

    Διαισθανόμενη ότι η τύχη του μπορεί να αλλάξει προς το χειρότερο, η Karla δίνει στον Lindsey χρήματα και του λέει να εξαφανιστεί. Όμως η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Καθώς βγαίνει από το σπίτι του Prabhu στις φτωχογειτονιές, διασταυρώνεται με έναν δολοφόνο. Στη συμπλοκή που ακολουθεί, παραλίγο να κάψουν ολόκληρη την παραγκούπολη.

    Ο Lindsey προσπαθεί να το βοηθήσει τους τραυματίες μετά από αυτή την καταστροφή, κάτι που κάνει όλους να πιστεύουν ότι είναι γιατρός. Όταν ξυπνάει το επόμενο πρωί, υπάρχει μια ουρά γύρω από το τετράγωνο για να τον δει.

    Κυκλοφόρησε το 2003, το μυθιστόρημα Shantaram έγινε αμέσως επιτυχία. Ο Johnny Depp ήθελε να το διασκευάσει το 2008, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο Johnny Depp προσπάθησε να περάσει το έργο στον Joel Edgerton. Στη συνέχεια, όλοι το άφησαν στην άκρη μέχρι που τα δικαιώματα τα πήρε η Apple TV+.

    Οι πρώτες λοιπόν εντυπώσεις είναι άριστες με την σκηνοθεσία αλλά και τους ηθοποιούς να πιάνουν υψηλή στάνταρ σε ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο που προσφέρει μεγάλες δόσεις αγωνίας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.