15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το Retina iPad Mini δείχνει λιγότερα χρώματα από το iPad Air

    H Αpple με πολύ γρήγορες κινήσεις την προηγούμενη βδομάδα έστειλε review μονάδες σε μια σειρά από επιλεγμένα sites και αρθρογράφους. Έτσι τα πρώτα review της συσκευής έκαναν την εμφάνιση τους λίγο μετά.

    Όλοι εκθείασαν το γεγονός της ύπαρξης του Α7 επεξεργαστή που κάνει το Mini ισάξιο με το Air καθώς και την Retina οθόνη του που οι χρήστες του Mini περίμεναν πως και πως. Συμπερασματικά κατέληξαν στο να πουν πως το Mini είναι στην κυριολεξία ένα μικρότερο iPad Air με ελάχιστες διαφορές των 2 μια από αυτές ότι το Air είναι συγχρονισμένο σε μεγαλύτερα GHz λόγω της μπαταρίας και του σασί του. Μια διαφορά που στον απλό χρήστη δεν θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

    Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως διαβάζουμε σήμερα πως το iPad Mini Retina έχει ακόμη μια διαφορά με το Air και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αμελητέα.

    Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρατηρήσαν πως όταν βάλαν τις συσκευές δίπλα δίπλα τα χρώματα στο Air παρουσιάζονταν πιο ζωντανά και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ότι στην Retina οθόνη του Mini. To Mini έμοιαζε με το παλαιότερο Mini με την διαφορά ότι έδινε την εντύπωση ότι κάποιος αύξησε την ανάλυση της οθόνης του.

    Ο Anand Lal Shampi του Anandtech εδώ ξεκίνησε λοιπόν μια σειρά από τεστ που αποδεικνύουν πως η παραπάνω παρατήρηση έχει βάσεις μιας και η οθόνη του iPad Mini δείχνει μια αισθητά μικρότερη γκάμα χρωμάτων από το Air. H γκάμα χρωμάτων του Mini μάλιστα είναι τόσο περιορισμένη που το ξεπερνάνε τόσο τα Nexus 7 αλλά και το Kindle Fire HDX 8.9.

    Τελικά τα δύο νέα iPads της Apple δεν είναι τόσο όμοια όσο αρχικά πιστεύανε πολλοί.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles