15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το OnePlus 2 θα έχει έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων γρηγορότερο του Touch ID;

    scanner_Forum

    H OnePlus τοποθετεί για πρώτη φορά έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην επερχόμενη ναυαρχίδα της και συγκεκριμένα στο OnePlus 2. Η εταιρεία δηλώνει απίστευτα ενθουσιασμένη μιας και όπως αναφέρει ο αισθητήρας αυτός θα είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο παρόμοιο έχουμε δει σε μια Android συσκευή και μάλιστα δεν διστάζουν να δηλώσουν πως θα είναι και γρηγορότερος ακόμη και από το Touch ID της Apple.

    H αλήθεια είναι πως οι αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων στις Android συσκευές είχαν μια απογοητευτική πορεία μέχρι σήμερα με τα νέα Galaxy S6 και S6 edge να ξεχωρίζουν σε αυτό το χαρακτηριστικό αλλά και πάλι να είναι πίσω από το Touch ID του iPhone τόσο σε θέματα ταχύτητας όσο και ακρίβειας.

    Το OnePlus 2 ελπίζει να το αλλάξει αυτό και μάλιστα πολύ σύντομα. Η εταιρεία δεν έχει αναφέρει ακόμη ποιον αισθητήρα θα χρησιμοποιήσει αλλά αν αναλογιστούμε τις σχέσεις που έχεις με την Qualcomm, τότε αναμένουμε των αισθητήρα της Qualcomm που είδαμε στο Mobile World Congress πίσω τον Μάρτιο.

    Η ονομασία του είναι Sense ID και χρησιμοποιεί μια τεχνολογία ultrasonic κυμάτων για την καταγραφή και αναγνώριση ενός αποτυπώματος παράγοντας μοντέλα 3D με τεράστια ακρίβεια.

    Σε αντίθεση μάλιστα με το Touch ID της Apple το Sense ID και χάρη στην παραπάνω τεχνολογία θα μπορεί να αναγνωρίζει ένα αποτύπωμα ακόμη και αν το δάχτυλο του χρήστη είναι βρεγμένο ή βρόμικο.

    Βέβαια μέχρι η OnePlus να επιβεβαιώσει αν όντως θα χρησιμοποιήσει το Sense ID δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τον κατασκευαστή αυτού του αισθητήρα που η εταιρεία διάλεξε για το OnePlus 2.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles