20.3 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το Microsoft Surface Duo μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο τον Αύγουστο

    Με την ανακοίνωση του πολυαναμενόμενου Surface Duo σήμερα αν μη τι άλλο εντυπωσιαστήκαμε αρνητικά…. Μας έκανε μεγάλη απορία πως αυτή ήταν τελικά η foldable λύση της Microsoft που τόσο καιρό πολύς κόσμος μιλούσε για αυτή.

    Η Microsoft αναφέρει πως το Surface Duo είναι μια foldable συσκευή που κοιτάει στο μέλλον αλλά είναι δύσκολο να δει κάποιος την συσκευή και να μην σκεφτεί το παρελθόν. Από τον σχεδιασμό της μέχρι και τα χαρακτηριστικά που δεν έχει όλα συνηγορούν σε μια συσκευή που δεν ταυτίζεται με τον ανταγωνισμό εν έτη 2020.

    Το Surface Duo έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 855, 6GB μνήμης RAM και 64GB ή 256GB ενσωματωμένου αποθηκευτικού UFS 3.0, μη επεκτάσιμου, χώρου. Οι δύο οθόνες της συσκευής είναι τεχνολογίας AMOLED 5,6 ιντσών με ανάλυση 1800x1350p με 401ppi η κάθε μία, ενώ όταν ενώνονται διαμορφώνουν μία οθόνη 8,1 ιντσών, PixelSense Fusion όπως την αποκαλεί η Microsoft, με το γνωστό κενό στη μέση. Οι οθόνες υποστηρίζουν το 100% του SRGB και 100% του DCI-P3.

    Τα μεγάλα πλαίσια μοιάζουν σαν μια σχεδιαστική επιλογή πριν 3 χρόνια και σίγουρα δεν ταιριάζουν στο όραμα που θέλουν να φέρουν οι foldable συσκευές στην αγορά. Ένα foldable κινητό θεωρητικά είναι ένα κινητό όταν είναι διπλωμένο και μπορεί να γίνει ένα tablet όταν ανοίξει. Το Surface Duo μοιάζει με ένα tablet όταν είναι διπλωμένο και που γίνεται ένα μεγαλύτερο tablet όταν ξεδιπλώνει….. Ειλικρινά και κατά την χρήση του ως κινητή συσκευή μοιάζει με το να κρατάς ένα iPad Mini στο πρόσωπο σου….

    Το βάρος της συσκευής ανέρχεται στα 250 γραμμάρια, ενώ η μπαταρία των 3.577mAh μπορεί να διαρκέσει έως και 15,5 ώρες video playback, σύμφωνα με την εταιρεία. Το Surface Duo έχει υποστήριξη γρήγορης ενσύρματης φόρτισης στα 18W και διαθέτει δύο μικρόφωνα για ακύρωση θορύβου, για ακόμα καλύτερη εμπειρία ήχου σε κλήσεις ή βίντεο-κλήσεις.

    Το Surface Duo διαθέτει μόνο μία κάμερα ανάλυσης 11MP με f/2.0 και υποστήριξη PDAF για γρήγορο auto focus. Όλα τα μοντέλα Surface Pen που έχουν κυκλοφορήσει υποστηρίζονται από τη συσκευή, ενώ έχει μόλις ένα ηχείο για έξοδο ήχου. Το Surface Duo είναι διαθέσιμο για προ παραγγελία μόνο για την αγορά της Αμερικής αυτή την στιγμή στα $1.399.

    Δεν έχουμε λοιπόν υποστήριξη ασύρματης φόρτισης, έχουμε μόλις μια μονή 11MP κάμερα, κανένα IP πιστοποιητικό, και επίσης μονό ηχείο…. Τέλος δεν έρχεται και με υποστήριξη 5G δικτύων….

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.