Monday, May 13, 2024

Το Lightning ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια ως ένας «σύγχρονος σύνδεσμος για την επόμενη δεκαετία» – Τι ακολουθεί για το iPhone 14;

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε που ο Phil Schiller παρουσίασε την ligntning συνδεσμολογία ως ένα “σύγχρονο σύνδεσμο για την επόμενη δεκαετία” στην εκδήλωση της Apple τον Σεπτέμβριο του 2012, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε το iPhone 5. Η θύρα lightning ξεκίνησε στο iPhone 5 και από τότε βρίσκεται σε κάθε iPhone. Εάν η Apple αποφασίσει να αποσύρει αυτή την συνδεσμολογία, ποια θύρα θα μπορούσαμε να περιμένουμε στο iPhone 14;

Το 2012, η Apple πέρασε από τον σύνδεσμο 30pin που έκανε το ντεμπούτο το 2003 στον αναστρέψιμο σχεδιασμό της θύρας lightning και στη βελτίωση της ανθεκτικότητας. Τώρα, πολλά προϊόντα της Apple όπως και στο στρατόπεδο του Android, έχουν αλλάξει σε καλώδια USB-C, αφήνοντας το iPhone με αυτή την συνδεσμολογία στο παρελθόν. Έχουν υπάρξει διάφορες αναφορές εδώ και πολλά χρόνια για iPhones που μεταβαίνουν είτε σε USB-C είτε σε μια εντελώς ασύρματη φόρτιση με την Apple να αφαιρεί όλες τις θύρες συνδεσμολογίας.

Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ανέφερε ακόμη και το 2019 ότι το iPhone θα αφαιρούσε την lightning θύρα στην high-end σειρά του 2021. Αν και αυτό τελικά δεν έγινε με πολλούς να περιμένουν πως αυτή η αλλαγή θα γίνει φέτος στην iPhone 14 σειρά.

Πιο πρόσφατα, οι νεότερες φήμες δείχνουν ότι το iPhone 14 θα ίσως στα high end μοντέλα θα έρθει χωρίς θύρες. Δεν θα υπάρχει έτσι μια lightning θύρα ή USB-C θύρα και θα υποστηρίζεται μόνο η ασύρματη φόρτιση. Επιπλέον, η ασύρματη φόρτιση θα περιλαμβάνει δυνατότητες MagSafe. Το MagSafe κυκλοφόρησε με το iPhone 12 το 2020 και από τότε έχει γίνει βασικό αξεσουάρ.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε πρόταση για να απαιτήσει το USB-C να είναι μια κοινή θύρα συνδεσμολογίας μεταξύ των συσκευών που πωλούνται στην ΕΕ. Αυτό ισχύει για smartphones, tablet, ακουστικά, βιντεοπαιχνίδια και πολλά άλλα. Εάν περάσει αυτή η πρόταση, η Apple έχει προθεσμία δύο ετών, έως το 2024, για να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές συσκευές της.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν αν μη τι άλλο συνθέτουν μια πολύπλοκη εικόνα για το τι θα αποφασίσει η Apple να κάνει φέτος αν τελικά κάνει μια τέτοια κίνηση ως προς την θύρα φόρτισης των επερχόμενων iPhones.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.