17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το iPhone 8 μπορεί να “στερέψει” την παγκόσμια παραγωγή OLED οθονών

    iphone-8-edition-concept-780x550

    Η Apple θα χρειαστεί το 14% όλων των OLED πάνελ που θα παραχθούν φέτος για το iPhone 8 μοντέλο της σύμφωνα με νέα αναφορά.

    Η Apple μαζί με την Samsung θα χρειαστούν τόσες πολλές οθόνες που ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η Huawei ίσως αναγκαστούν να κοιτάξουν εναλλακτικές τεχνολογίες οθονών αν θέλουν να εξασφαλίσουν κατάλληλα αποθέματα για φέτος.

    Οι πρόσφατες φήμες θέλουν μόνο το iPhone 8 να έχει μια OLED oθόνη μιας και τα 4.7 ιντσών και 5.5 ιντσών iPhone 7s και iPhone 7s Plus θα παραμείνουν με την LCD τεχνολογία στην οθόνη τους όπως οι προκάτοχοι τους.

    Πάρα αυτά και αν επαληθευτεί το δημοσίευμα του Digitimes είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό πως για ένα μόνο μοντέλο η Apple θα χρειαστεί το 14% της παγκόσμιας παραγωγής OLED oθονών ενώ το άλλο 56% θα πάει στην Samsung που εξάλλου και δικό της τμήμα της παράγει.

    Αυτό σημαίνει πως θα απομείνει μόλις ένα 30% της παραγωγής για τις υπόλοιπες εταιρείες όπως η Huawei που αναμένεται να εξασφαλίσει μόλις το 8% ενώ οι Oppo και Vivo έχουν προλάβει να συνάψουν συμφωνία με την Samsung Display και να έχουν εξασφαλίσει ήδη το 13% και 10% της παραγωγής.

    Η Samsung Display παράγει κατά μέσο όρο ετήσιος 300 εκατομμύρια OLED smartphone oθόνες.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles