17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το iPhone 13 Pro κοστίζει στην Apple $20 περισσότερο από το iPhone 12 Pro με την Apple να διατηρεί την ίδια τιμή πώλησης και φέτος

    Το iPhone 13 Pro κοστίζει στην Apple $20 περισσότερο σε σύγκριση με τον περσινό iPhone 12 Pro, αλλά παρά το μικρότερο περιθώριο κέρδους το iPhone 13 Pro παραμένει και φέτος στην ίδια τιμή εκκίνησης με τον προκάτοχο του και στα $999.

    Το TechInsights έκανε μια ανάλυση στο κόστος κατασκευής του νέου iPhone 13 Pro βρίσκοντας πιο αυτό έχει πιο ακριβά εξαρτήματα εξαιτίας της νέας κάμερας, του A15 Bionic επεξεργαστή, της ProMotion οθόνης και μάλλον και της μεγαλύτερης μπαταρίας. Συνολικά στην Apple κάθε iPhone 13 Pro κοστίζει $570 ενώ το περσινό iPhone 12 Pro ήταν στα $548. Σε σύγκριση με το Samsung Galaxy S21+ και τα 2 μοντέλα iPhone της Apple έχουν ένα πιο ακριβό κόστος κατασκευής.

    Η αύξηση του κόστους από το iPhone 12 Pro στο iPhone 13 Pro είναι σημαντική αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο αυτή που έγινε με το iPhone 11. Έτσι το iPhone 12 που είχε φέρει την 5G υποστήριξη για πρώτη φορά, τον νέο 5nm επεξεργαστή και την νέα σχεδίαση έφερε μια αύξηση στο κόστος κατασκευής σε σύγκριση με το iPhone 11 κατά 21%.

    Πριν την κυκλοφορία των iPhone 13 και iPhone 13 Pro είχαμε αναφορές πως η αύξηση κόστους στα chips και στην προβληματική παραγωγή τους θα οδηγούσε την Apple σε αύξηση των τιμών όλων των μοντέλων της iPhone 13 σειράς. Αυτό όμως δεν έγινε με την Apple να αποφασίζει να μην μετακυλήσει αυτά τα κόστη στους καταναλωτές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.