13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το iPadOS 14 εστιάζει στην εμπειρία χρήσης: προσθήκη νέων widgets, βελτιωμένη αναζήτηση και Apple Music, και πολλά ακόμη

    Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14 φέρνοντας μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά εστιάζοντας παράλληλα στην εμπειρία του χρήστη σε μεγάλο βαθμό.

    Οι αλλαγές ξεκινάνε με την Photos εφαρμογή. Η Apple κάνει ευκολότερη την αναζήτηση και οργάνωση με μια νέα πλευρική μπάρα στην εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί πλέον ευκολότερα να αναζητήσει φωτογραφίες και να τις βρει και έτσι να επιλέξει μια ή και περισσότερες φωτογραφίες για να τις τοποθετήσει σε ένα φάκελο.

    Οι Φάκελοι επίσης θα έχουν την δική τους πλευρική μπάρα για μια ακόμη καλύτερη ομαλή χρήση. Υπάρχουν δύο νέα drop down μενού σε κάποιες εφαρμογές όπως σε αυτή των φακέλων.

    Η γραμμή εργαλείων επίσης της εφαρμογής του Ημερολογίου έχει μια πολύ πιο χρηστική λειτουργία από ότι είχαμε στο παρελθόν.

    Πλευρική μπάρα έχουμε και για την Apple Music εφαρμογή στην iPadOS 14 και έτσι ο χρήστης μπορεί να κάνει ευκολότερη εναλλαγή στα playlist του. Επίσης η εφαρμογή ενισχύεται με μια full screen καθώς και στίχων σε πραγματικό χρόνο.

    Η νέα διεπαφή της Siri με τον νέο σχεδιασμό έρχεται και στο iPadOS. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται στο κάτω δεξί μέρος της οθόνης. Επίσης εισερχόμενες κλήσεις στην iPadOS 14 έχουν έναν νέο τρόπο εμφάνισης της ειδοποίησης αυτής στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι χρήστες μπορούν με ένα απλό tap να απαντήσουν ή με μια γρήγορη κύλιση να αγνοήσουν μια κλήση.

    Ο τρόπος αυτός για τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις αυτών έρχεται και στην iOS 14.

    Η αναζήτηση επίσης βελτιώνεται στην iPadOS 14. Η μπάρα αναζήτησης έχει έναν νέο σχεδιασμό και οι αναζητήσεις μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος ακόμη και μέσα από εφαρμογές.

    Το Apple Pencil επίσης αναβαθμίζεται με καλύτερη αναγνώριση. Το Scribble είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο Apple Pencil να γράψει σε οποιοδήποτε πλαίσιο κειμένου. Η αναγνώριση γραφής επίσης έχει βελτιωθεί στην iPadOS 14 επιτρέποντας διπλό tap για την επιλογή μιας λέξης ή ακόμη και πρότασης.

    Με το Scribble επίσης έχουμε την αναγνώριση διαφορετικών γλωσσών στην ίδια γραμμή.

    Υπάρχει επιπλέον μια επιλογή “Copy as Text” που επιτρέπει επιλεγμένο χειρόγραφο περιεχόμενο να γίνει κείμενο και να αντιγραφεί.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.