16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iOS 16 διακόπτει την υποστήριξη AirPlay για το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σε παλαιότερα μοντέλα Apple TV

    Εάν εξακολουθείτε να έχετε ένα παλιό μοντέλο Apple TV, το iOS 16 σπάει μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες. Με αυτήν την ενημέρωση, δεν μπορείτε πλέον να μεταδώσετε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου χρησιμοποιώντας το AirPlay από το iPhone σας στο Apple TV σας. Αυτό επηρεάζει μόνο τα μοντέλα Apple TV δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία κυκλοφόρησαν το 2010 και το 2012, αντίστοιχα.

    Όπως επισημαίνεται από το iCreate, αυτό φαίνεται να επηρεάζει πρωτίστως περιεχόμενο που περιορίζεται από το DRM. Αυτό περιλαμβάνει σχεδόν κάθε υπηρεσία ροής, όπως Netflix, Disney+, Apple TV+, Hulu και πολλές άλλες. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει επίσης συζητηθεί μεταξύ πολλών χρηστών Apple TV 2 και Apple TV 3 στο Reddit.

    Εάν επιχειρήσετε να παίξετε μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή από μία από αυτές τις υπηρεσίες σε ένα Apple TV 2 ή Apple TV 3, θα εμφανιστεί ένα ασαφές μήνυμα σφάλματος: “Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τη φόρτωση αυτού του περιεχομένου. Προσπαθήστε ξανά αργότερα.” Δοκιμάζοντας με μια συσκευή με εγκατεστημένη την iOS 15.7, το AirPlay εξακολουθεί να λειτουργεί με το Apple TV 2 και το Apple TV 3, ακόμη και με περιεχόμενο με DRM.

    Είναι ακόμα πιθανό ότι πρόκειται για ένα σφάλμα που θα αντιμετωπίσει και θα διορθώσει η Apple με μια μελλοντική ενημέρωση λογισμικού, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει στην κυκλοφορία του iOS 16.0.3 αυτής της εβδομάδας. Δυστυχώς για αυτούς τους χρήστες της Apple TV, είναι πιθανώς μια σκόπιμη αλλαγή που σχετίζεται με τις αυστηρές απαιτήσεις του DRM.

    Επειδή το Apple TV 3 πωλούνταν μέχρι τα τέλη του 2016, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά από αυτά σε πάρα πολλά σπίτια και συχνά αποτελούν βασικά μέρη της ρύθμισης του home cinema ενός χρήστη. Η απώλεια ενός βασικού χαρακτηριστικού όπως το AirPlay, χωρίς άμεση αναγνώριση από την Apple, είναι μεγάλη απογοήτευση για αυτούς τους χρήστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.