18.3 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το Face Unlock ξεγελάστηκε από μια απλή φωτογραφία σε πάνω από 30 smartphones

    Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική αύξηση των παραμέτρων ασφαλείας στα smartphones. Μία από αυτές είναι και το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου (Face Unlock). To Face Unlock μάλιστα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μετά το Face ID που έφερε η Apple στην αγορά με το iPhone X. Δυστυχώς πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως σε πολλά κινητά αρκεί μια φωτογραφία για να ξεκλειδώσει το smartphone αναδεικνύοντας αν μη τι άλλο το πόσο πιο ασφαλή είναι η λύση της Apple.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Ολλανδική εταιρία Consumentenbond. Συγκεκριμένα δοκίμασε να ξεκλειδώσει μέσω Face Unlock, 110 συσκευές με τη χρήση μιας φωτογραφίας υψηλής ανάλυσης, του ιδιοκτήτη που είχε κάνει την αντίστοιχη ρύθμιση (Register). Από τα 110 smartphones που δοκιμάστηκε το παραπάνω πείραμα τα 42 ξεκλείδωσαν. Συνολικά, απέτυχαν στο κλείδωμα ασφαλείας, μέσω αναγνώρισης προσώπου 30 διαφορετικά μοντέλα. (από τα 42 ορισμένα ήταν διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου)

    Τα περισσότερα από τα μοντέλα που απέτυχαν ήταν μεσαίας κατηγορίας smartphones, υπήρχαν όμως και ναυαρχίδες μεγάλων εταιριών όπως το HTC U11 Plus, το Huawei P20 Pro, και η σειρα Sony Xperia XZ2. Μεταξύ των συσκευών που πέρασαν το τεστ ήταν τα Alcatel 3V, Honor 10, HTC U12 Plus, η σειρά Huawei Mate 20, το OnePlus 5T, OnePlus 6, και όλη η σειρά τηλεφώνων 2018 της Samsung και της Apple. Επιπλέον υπήρχαν και συσκευές που είχαν πιο αυστηρές παραμέτρους αναγνώρισης προσώπου, όπως οι ναυρχίδες του 2018 της LG καθώς και το Honor 7A.

    Η εταιρία πάντως ελπίζει πως μετά από την έρευνα την οποία διεξήγαγε θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι στις δικλείδες ασφαλείας των νέων τρόπων ξεκλειδώματος των κινητών.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles