19.6 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Το Face ID κάτω από την οθόνη θα κάνει το ντεμπούτο του στο iPhone 15 Pro χρησιμοποιώντας τεχνολογία της Samsung

    Μια έκθεση σήμερα ισχυρίζεται ότι η Apple θα εισαγάγει το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone 15 Pro το επόμενο έτος και ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Samsung.

    Ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple Jony Ive μίλησε για μια συσκευή μια ενιαία συνοχή, αναφερόμενος στην κυκλοφορία του iPhone X. Το marketing της Apple ώθησε τον κόσμο να πιστέψει πως αυτό το όραμα της Apple είχε επιτευχθεί αν και η αλήθεια ήταν σαφώς διαφορετική.

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας σε ένα iPhone με μια πρόσοψη χωρίς καμία διακοπή – εγκοπή στην οθόνη. Η απλούστερη θα ήταν η προσέγγιση που εισάγεται με το iPad Air 4ης γενιάς: Touch ID στο κουμπί on/off. Ωστόσο, αυτό θα ήταν αδέξιο σε ένα iPhone με τη λειτουργία “raise to wake” και ορισμένοι χρήστες του iPad ανέφεραν ότι κατά λάθος απενεργοποιούν τη συσκευή όταν προσπαθούν να πιστοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας.

    Μια πολύ πιο πιθανή προσέγγιση είναι να ενσωματωθεί ο έλεγχος αυτός είτε Touch ID είτε Face ID κάτω από την οθόνη. Η Apple έχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας και για τις δύο προσεγγίσεις, αλλά υπάρχουν πολλές τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν για να λειτουργήσει με βάση και τα υψηλά στάνταρ της εταιρείας ένα από τα δύο.

    Η σημερινή αναφορά στο “Elec” γίνεται πολύ πιο συγκεκριμένη. Αναφέρει ότι η λειτουργία θα είναι αποκλειστική για τα μοντέλα iPhone 15 Pro και ότι θα χρησιμοποιήσει μια νέα μορφή τεχνολογίας της Samsung έτσι ώστε το Face ID να ενσωματωθεί κάτω από την οθόνη.

    Samsung Display was currently developing a new under panel camera technology for its customer Apple to hide the Face ID under the display in the next iPhone, TheElec has learned. Samsung Display’s technology is expected to apply first to Samsung Electronics’ foldable phones launching next year, followed by application to the Pro lineup on the iPhone 15 series, sources said.

    Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας σε iPhones ήταν πάντα θέμα του πότε θα υλοποιηθεί κάτω από την οθόνη και όχι του εάν.

    Πριν από την πανδημία, φαινόταν σαφές ότι το Face ID ήταν η προτιμώμενη προσέγγιση της Apple, με το Touch ID μια ενδιάμεση λύση για συσκευές όπως τα Mac και εν μέρη τα iPad. Η χρήση μάσκας πλέον έχει προκαλέσει αυτή την προσέγγιση της Apple που όμως αν και λίγο καθυστερημένα η εταιρεία έδωσε λύση έτσι ώστε το Face ID να λειτουργεί με μάσκες.

    Αυτό που φαίνεται απίθανο είναι ότι η Apple θα έκανε κάτι για να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Face ID χρησιμοποιώντας κατώτερη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου – ειδικά καθώς χρησιμοποιείται και για το Apple Pay. Μια μετακίνηση του Face ID κάτω από την οθόνη θα απαιτούσε τεχνολογία που είναι περίπου ίση με το υπάρχον σύστημα TrueDepth.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.