21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Clubhouse απολύει τους μισούς υπαλλήλους του καθώς η πλατφόρμα προσπαθεί να παραμείνει στον χώρο

    Το Clubhouse είναι ένα κοινωνικό δίκτυο αφιερωμένο στη ζωντανή συνομιλία που κυκλοφόρησε το 2020. Εκείνη την εποχή, η πλατφόρμα έγινε τόσο δημοφιλής που ανταγωνιστές όπως το Facebook και το Twitter ανακοίνωσαν γρήγορα τις δικές τους πλατφόρμες ζωντανού ήχου. Τρία χρόνια αργότερα, το Clubhouse αγωνίζεται να παραμείνει σχετικό και η εταιρεία τώρα απολύει τους μισούς υπαλλήλους της.

    Οι ιδρυτές του Clubhouse Paul Davison και Rohan Seth μοιράστηκαν μια επιστολή αυτή την εβδομάδα (μέσω του The Verge) επιβεβαιώνοντας ότι περικόπτουν την ομάδα της εταιρείας «κατά 50%» και «αποχαιρετούν πολλούς ταλαντούχους, αφοσιωμένους συμπαίκτες στη διαδικασία». Οι ιδρυτές περιγράφουν την απόφαση ως «απολύτως απαραίτητη» για να διατηρήσουν το Clubhouse σχετικό στον κόσμο μετά την πανδημία.

    Πίσω στο 2020, ένα από τα πράγματα που συνέβαλαν στην επιτυχία του Clubhouse ήταν η πανδημία COVID-19. Με τους ανθρώπους να μένουν σπίτι λόγω lockdown, πλατφόρμες όπως το Clubhouse τράβηξαν την προσοχή του κοινού ως μέρος όπου μπορούσαν να συνομιλήσουν με ασφάλεια με άλλους. Ακόμη και διασημότητες εντάχθηκαν στην πλατφόρμα στις πρώτες μέρες της, γεγονός που έκανε πολλούς ανθρώπους να ενδιαφέρονται να κατεβάσουν την εφαρμογή.

    Αλλά το Clubhouse έπρεπε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό. Ενώ εναλλακτικές λύσεις όπως το Spotify Live δεν έγιναν ποτέ επιτυχία, το Twitter σίγουρα άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού με το Spaces – μια δυνατότητα ζωντανού ήχου που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Spotify, αλλά είναι ενσωματωμένη στην κύρια εφαρμογή Twitter.

    Με τον κόσμο να προχωρά μετά την πανδημία του COVID-19, πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πλέον να αφιερώνουν χρόνο μιλώντας με άλλους σε ζωντανές συνομιλίες ήχου στο διαδίκτυο. Οι ιδρυτές του Clubhouse αναγνωρίζουν ότι «είναι πιο δύσκολο για πολλούς ανθρώπους να βρουν τους φίλους τους στο Clubhouse και να εντάξουν τις μακροχρόνιες συζητήσεις στην καθημερινότητά τους».

    Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απολύσεις αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας επανεφεύρεσης της εφαρμογής με μια μικρή ομάδα, όπως ακριβώς ξεκίνησε η εφαρμογή το 2020. Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα πληρωθούν για τους επόμενους τέσσερις μήνες και θα μπορούν επίσης να διατηρήσουν τους φορητούς υπολογιστές της εργασίας τους.

    Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για το πώς μοιάζει το Clubhouse 2.0 και πιστεύουμε ότι με μια μικρότερη ομάδα θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε πιο γρήγορα τις λεπτομέρειες, να δημιουργήσουμε το σωστό προϊόν και να τιμήσουμε τους συμπαίκτες μας που μας βοήθησαν να φτάσουμε εδώ.

    Δεν είναι βέβαιο σε αυτό το σημείο τι ακριβώς στοχεύει να αλλάξει το Clubhouse με τη νέα του έκδοση. Μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν το Clubhouse 2.0 θα γίνει επιτυχημένο όπως έκανε η πρώτη έκδοση το 2020.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.