16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Το Bloomberg συγκεντρώνει τις προβλέψεις του για τα νέα MacBook Pro: 64GB RAM, MagSafe, Touch Bar αφαίρεση κ.α #AppleEvent

    Λίγες ώρες πριν το event της Apple και το Bloomberg παρουσίασε συγκεντρωτικά τις προβλέψεις του για το τι να περιμένουμε από τα νέα MacBook Pros. Το δημοσίευμα επαληθεύει κάποιες από τις φήμες που έχουμε διαβάσει συμπεριλαμβανομένων της αφαίρεσης της Touch Bar και την επιστροφή της MagSafe τεχνολογίας.

    Στην νεότερη λοιπόν έκδοση του Power On newsletter, ο Mark Gurman συγκέντρωσε ότι πιστεύει ότι θα φέρει η νέα αναβάθμιση των MacBook Pros. Τα 2 νέα MacBook αναμένεται πως θα έρθουν στις 14 ίντσες και στις 16 ίντσες με μια τεχνολογία mini-LED στην οθόνη τους.

    Με βάση την πηγή ενός προγραμματιστής που θέλει να παραμείνει ανώνυμος οι αναλύσεις των οθονών αυτών θα είναι  3024×1964 και 3456×2234.

    Τα νέα MacBook Pro μοντέλα θα σηματοδοτήσουν επίσης την επιστροφή της MagSafe φόρτισης στο καλώδιο με ακόμη ταχύτερες φορτίσεις. Ο Gurman επίσης αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό να έχουμε το οριστικό τέλος της Touch Bar.

    Επιπλέον ο Gurman αναφέρει πως η Apple δοκίμασε διαφορετικές εκδόσεις των νέων μοντέλων και μια SD card slot καθώς και με μια HDMI θύρα.

    Στο εσωτερικό τους ο Gurman αναφέρει πως θα έχουμε έναν επεξεργαστή 10 πυρήνων CPU με τους αγοραστές να επιλέγουν αν θέλουν να έχουν μια 16 πυρήνων GPU ή μια 32 πυρήνων GPU. Η Apple επίσης έχει δοκιμάσει διαφορετικές εκδόσεις chip που φτάνουν τα 32GB και 64GB ΡΑΜ.

    Ακόμη δεν είναι γνωστή η ονομασία που θα αποφασίσει η Apple να δώσει στον νέο επεξεργαστή της. Όπως αναφέρει ο Gurman:

    “Αν η Apple θέλει να δώσει σε κάθε chip το δικό του όνομα τότε θα έχουμε M1X και M1Z με το Z να είναι η επιλογή για αυτόν τον επεξεργαστή που θα έχει τα καλύτερα γραφικά. Αυτή είναι μια στρατηγική που είδαμε και στα 2020 iPad Pro. Το iPad έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το 2018 iPad Pro με τον A12X αλλά καλύτερη κάρτα γραφικών. Έτσι η Apple ονόμασε τον 2020 επεξεργαστή αυτόν A12Z. Ο προγραμματιστής που μου μίλησε μου ανέφερε πως οι νέοι MacBook Pro επεξεργαστές εμφανίζονται σε logs με την ονομασία M1 Pro και M1 Max. Δεν λέω πως η Apple θα κρατήσει αυτά τα ονόματα όμως.”

    Τέλος για το μέλλον ο Gurman αναφέρει πως η Apple συνεχίζει να δουλεύει στα επόμενης γενιάς Mac με δικούς της επεξεργαστές όπως ένα νέο μικρότερο σε μέγεθος Mac Pro, ένα βασικό μοντέλο MacBook Pro, ένα αναβαθμισμένο MacBook Air, ένα high end Mac mini και ένα μεγαλύτερο iMac.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.