14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το Apple Watch Ultra αποκτά μπαταρία 60 ωρών καθώς και κάποια άλλα μοντέλα καλύτερη αυτονομία μόνο με μια ενημέρωση λογισμικού

    Οι κάτοχοι Apple Watch Ultra μπορούν πλέον να έχουν περισσότερο χρόνο από ποτέ με μία μόνο φόρτιση χάρη σε μια ενημέρωση λογισμικού. Η ενημέρωση του watchOS 9.1 προσθέτει μια νέα ρύθμιση που σημαίνει ότι οι χρήστες Apple Watch Ultra μπορούν να αναμένουν πλήρη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 60 ωρών, ακόμη και όταν κάνουν πεζοπορία.

    Αν και αυτό το χαρακτηριστικό κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στο πιο φανταχτερό ρολόι της Apple, δεν είναι το μόνο που ωφελείται. Τόσο το νέο Apple Watch Series 8 όσο και το ανανεωμένο Apple Watch SE αποκτούν επίσης πρόσθετη διάρκεια ζωής μπαταρίας.

    Το νέο χαρακτηριστικό είναι στην πραγματικότητα μια εναλλαγή που ονομάζεται “Λιγότερες μετρήσεις GPS και καρδιακών παλμών”. Όταν είναι ενεργοποιημένα, τα νεότερα Apple Watch θα λαμβάνουν λιγότερες μετρήσεις καρδιακών παλμών και GPS κατά τη διάρκεια προπονήσεων για περπάτημα, τρέξιμο και πεζοπορία σε εξωτερικό χώρο, λέει η Apple. Όταν γίνει αυτό, θα εξοικονομήσει η συσκευή διάρκεια ζωής της μπαταρίας — έως και 60 ώρες εάν χρησιμοποιείτε το Apple Watch Ultra.

    Πόσο μειώνει η Apple τις μετρήσεις; Με αυτήν τη ρύθμιση, οι μετρήσεις του καρδιακού παλμού μειώνονται σε μία ανά λεπτό, ενώ οι μετρήσεις GPS μειώνονται σε μία ανά δύο λεπτά.

    Το αποτέλεσμα είναι ότι τα δεδομένα του καρδιακού σας παλμού και της χαρτογράφησης GPS μπορεί να μην είναι τόσο ακριβή όσο πριν, αλλά η Apple έχει τουλάχιστον μερικούς νέους αλγόριθμους για να αντιμετωπίσει το τελευταίο. Λέει ότι θα χρησιμοποιήσει δεδομένα χάρτη και πληροφορίες από τους αισθητήρες του Apple Watch για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα λιγότερα σημεία δεδομένων όταν σχεδιάζει τη διαδρομή σας και πόσο μακριά έχετε διανύσει, για παράδειγμα. Μην ανησυχείτε, λέει ότι θα εξακολουθείτε να λαμβάνετε την πλήρη πίστωση που σας αξίζει για οποιαδήποτε προπόνηση κάνετε ενώ βρίσκεστε σε αυτήν τη νέα λειτουργία εξαιρετικά χαμηλής κατανάλωσης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.