21.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Το Apple Watch ECG θα μπορούσε να είναι ένα καλό σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης καρδιακής προσβολής

    Μια νέα ερευνητική εργασία προτείνει ότι το Apple Watch θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης για καρδιακή προσβολή, βοηθώντας τους ανθρώπους να φτάνουν στο νοσοκομείο νωρίτερα.

    Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρδιάς του Τέξας δημοσίευσαν μια νέα εργασία στο περιοδικό Texas Heart Institute Journal, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το MyHealthyApple, περιγράφοντας λεπτομερώς την εξερεύνηση της χρήσης ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος Apple Watch ως συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα της υγείας μετά από ένα έμφραγμα εξαρτώνται από το χρόνο που έχει περάσει πριν από τη θεραπεία. Εξαιτίας αυτού, η έγκαιρη θεραπεία μετά από καρδιακή προσβολή είναι το κλειδί για καλύτερα αποτελέσματα. Το θέμα είναι ότι ο μέσος χρόνος άφιξης στο νοσοκομείο είναι μεταξύ 1,5 ώρας και 6 ωρών.

    Η τρέχουσα ιατρική πρακτική απαιτεί ΗΚΓ 12 leads – αισθητήρων για τη διάγνωση καρδιακών προσβολών, τα οποία είναι επίσης γνωστά ως έμφραγμα του μυοκαρδίου (ΕΜ). Παρόλο που το ΗΚΓ 12 leads βασίζεται σε πολλούς κόμβους που συνδέονται στο σώμα, η ομάδα σημειώνει ότι το Apple Watch μπορεί να είναι σε θέση να μιμηθεί αυτήν τη λειτουργικότητα.

    Τοποθετώντας ένα Apple Watch σε διαφορετικά μέρη του σώματος, οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ΗΚΓ 12 leads θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει εάν έχει συμβεί καρδιακή προσβολή. Ο στόχος δεν είναι η αντικατάσταση ενός τυπικού κλινικού ΗΚΓ 12 leads, αλλά η παροχή δυνατοτήτων έγκαιρης ανίχνευσης, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να φτάσουν νωρίτερα στο νοσοκομείο.

    Η τρέχουσα έρευνα σχετικά με την ικανότητα του Apple Watch να ανιχνεύει καρδιακή προσβολή είναι περιορισμένη, σημειώνει η ομάδα. Απαιτείται περισσότερη έρευνα προτού το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί αξιόπιστα ως σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης.

    Υπάρχουν επίσης τεχνικοί περιορισμοί στη συσκευή που φοριέται στον καρπό που θα μπορούσε να την αποκλείσει από τη χρησιμότητά της ως τυπική πρακτική. Για παράδειγμα, ένα Apple Watch μπορεί να καταγράφει μόνο ένα leads τη φορά, ενώ τα κλινικά ΗΚΓ 12 leads καταγράφουν πολλαπλές μετρήσεις ταυτόχρονα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.