20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το Apple Music έρχεται αύριο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    apple-music-my-music-alt-hero

    Αύριο – 3ο Ιουνίου – η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό την νέα μουσική streaming υπηρεσία της μαζί με την κυκλοφορία και του iOS 8.4.

    Παρακάτω σας έχουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή την νέα υπηρεσία που θα είναι διαθέσιμη για το iPhone, iPad, Mac, ή PC.

    Συνδρομή και βασικά

    Το Apple Music σύμφωνα με την Apple είναι “όλοι οι τρόποι που αγαπάτε την μουσικοί. Όλοι σε ένα μόνο μέρος”

    Το παραπάνω δεν αποτελεί ένα marketing τρικ μιας και όντως η Apple με αυτή την υπηρεσία συνδυάζει την αγορασμένη μουσική της με τον μεγάλο κατάλογο του iTunes.

    Από εκεί και έπειτα μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας μουσικούς συνδυασμούς με online και offline playlists, θα μπορείτε να ακούτε συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή να αφήσετε τα ακούσματα σας σε μια σειρά έτοιμων επιλογών.

    Το Apple Music επίσης θα έχει έναν 24/7 ραδιοφωνικό σταθμό καθώς και ένα social media stream για νέους μουσικούς με την ονομασία Connect.

    H υπηρεσία είναι επί πληρωμή αλλά αρχικά η Apple θα προσφέρει μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 3 μηνών για όλους και για όποια συσκευή και αν έχετε. Μόλις ολοκληρωθούν αυτοί οι 3 μήνες θα πρέπει να πληρώνετε $9.99 το μήνα για να έχετε το ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει το Apple Music.

    Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενός οικογενειακού πλάνου με $14.99 το μήνα και μέχρι 6 διαφορετικά άτομα που θα μπορούν να έχουν μια κοινή συνδρομή. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το ίδιο Apple ID για κάθε συσκευή. Θα πρέπει όμως να έχετε ενεργοποιημένο το iCloud Family Sharing.

    Για τους πρώτους τρεις μήνες λοιπόν όλοι θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε αυτή την νέα υπηρεσία. Μετά την λήξη αυτής της περιόδου θα έχουμε το εξής:

    Αν δεν έχετε συνδρομή με πληρωμή τότε θα μπορείτε να ακούτε την δική σας μουσική που έχετε αγοράσει ή κατεβάσει στην συσκευή σας (το ίδιο ισχύει και αν έχετε συνδρομή στο iTunes Match), θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Beats 1 radio και να ακολουθείτε αγαπημένους καλλιτέχνες μέσω του Connect Stream. Επίσης πρόσβαση θα έχετε και στους άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Apple αλλά με διαφημίσεις – έχουμε δηλαδή αντικατάσταση του iTunes Radio.

    Αν τώρα πληρώσετε την συνδρομή θα έχετε όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

    • απεριόριστο αριθμό skips για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Apple Music
    • την δυνατότητα του like, σχολιασμού, αναπαραγωγής και αποθήκευσης περιεχομένου του Connect
    • απεριόριστη πρόσβαση και ακρόαση σε όλο τον μουσικό κατάλογο της Apple
    • την δυνατότητα προσθήκης τραγουδιών από το Apple Music στην βιβλιοθήκη σας για να τα ακούσετε offline
    • όλοι σας η μουσική βιβλιοθήκη θα γίνει uploaded στο iCloud
    • πρόσβαση στις έξυπνες playlist του Apple Music

    Στην περίπτωση τώρα που στους 3 δοκιμαστικούς μήνες κάνετε όλα τα παραπάνω μιας και θα έχετε πλήρη πρόσβαση αλλά εν συνεχεία αποφασίσετε πως δεν θέλετε να πληρώσετε συνδρομή τότε όλοι η μουσική που κάνατε λήψη και προσθήκη στην βιβλιοθήκη σας από τον κατάλογο του Apple Music δεν θα είναι πλέον προσβάσιμη και δεν θα μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή αυτής. Επίσης δεν θα έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του Connect ενώ τέλος δεν θα μπορείτε να κάνετε streaming της μουσικής σας στις συσκευές σας.

    Η συσκευές με τις οποίες θα είναι συμβατή αυτή η νέα streaming υπηρεσία θα είναι τα iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Macs, και PCs ενώ θα υπάρξει ακόμη και πρόσβαση στο Android και στο Apple TV πριν το τέλος του χρόνου.

    Αν τώρα αναρωτιέστε γιατί να αφήσετε πίσω σας άλλες streaming υπηρεσίες όπως τα Spotify και Pandora και να επιλέξετε το Apple Music μερικοί λόγοι είναι οι εξής:

    • Θέλετε την iTunes συλλογή σας δίπλα διπλά με την streaming μουσική σας
    • Δεν θέλετε να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής και να πληρώσετε μια υπηρεσία τρίτου
    • Πιστεύετε πως τα Beats Music’s playlists είναι όντος διαφορετικά από όλα τα άλλα
    • Θέλετε να να έχετε ένα οικογενειακό πλάνο

    Τονίζουμε εκ νέου πως οι πρώτοι 3 μήνες θα είναι εντελώς δωρεάν οπότε δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε αυτή την νέα υπηρεσία.

    Αν τώρα αναρωτιέστε και εύλογα σε ποιες χώρες θα κάνει αρχικά την εμφάνιση του το Apple Music να αναφέρουμε ότι και η Apple στο πρόσφατο WWDC 2015. Το Apple Music λοιπόν αρχικά θα γίνει διαθέσιμο σε 100 χώρες με την Apple όμως να μην έχει δώσει στην δημοσιότητα την λίστα των χωρών αυτών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles