14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Το AirTag χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση του αυτοκινήτου αστυνομίας σε μια περίοδο που εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες για το απόρρητο

    Το AirTag της Apple έχει γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να βρίσκουν τα κλειδιά που έχασαν στο πίσω μέρος του καναπέ, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πιο κακόβουλους σκοπούς. Τώρα, ένα AirTag βρέθηκε κάτω από το καπό ενός σημασμένου αυτοκινήτου της αστυνομίας.

    Το όχημα και το AirTag ανακαλύφθηκαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, αλλά κανείς δεν ξέρει γιατί ήταν εκεί ή ποιος το τοποθέτησε. Το AirTag βρέθηκε σε μια πλαστική σακούλα κάτω από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με αναφορές.

    Θεωρείται ότι το AirTag χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση της θέσης του οχήματος, αλλά και πάλι, οι λόγοι είναι ασαφείς αυτή τη στιγμή.

    Το Fox News αναφέρει ότι ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος NYPD, Martine Materasso, βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους αστυνομικούς να ελέγχουν τα οχήματά τους πριν και μετά τις βάρδιες τους για να διασφαλίσουν ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ιχνηλάτες όπως τα AirTags.

    Τα AirTags είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την παρακολούθηση αυτοκινήτων από κλοπές, ενώ οι αναφορές για τους ιχνηλάτες που χρησιμοποιούνται για την καταδίωξη γυναικών είναι πολύ συχνές. Η Apple έχει ήδη κάνει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα AirTags και το Find My Network για να διασφαλίσει ότι η ανεπιθύμητη παρακολούθηση δεν είναι τόσο συνηθισμένη, αλλά περιπτώσεις όπως αυτή συνεχίζουν να εμφανίζονται.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.