18.5 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το “After Steve” εξετάζει τις εντάσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση του Jony Ive από την Apple

    Ο Tripp Mickle, ένας δημοσιογράφος τεχνολογίας που πρόσφατα μετακόμισε από την Wall Street Journal στους New York Times, κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο για την Apple αυτή την εβδομάδα, με τίτλο “After Steve: How Apple How Apple Became a Trillion-Dollar Company and Lost its Soul,”, και ένα προσαρμοσμένο απόσπασμα του βιβλίου μοιράστηκε σήμερα που παρέχει μια ματιά στις εντάσεις μεταξύ του Tim Cook και του Jony Ive που τελικά οδήγησαν στην αποχώρηση του Ive.

    Τα κύριο κομμάτι επικεντρώνονται στο Apple Watch, το οποίο ο Ive ήθελε να είναι ένα μοντέρνο αξεσουάρ που ξεκίνησε με όλη τη λάμψη μιας επίδειξης πασαρέλας 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ομάδα μάρκετινγκ της Apple αμφισβήτησε τα έξοδα και την έμφαση στη μόδα, προτιμώντας μια πιο παραδοσιακή εισαγωγή που επικεντρώνεται στις δυνατότητες του Apple Watch.

    Ενώ ο Cook τελικά πήρε το μέρος του Ive στην εισαγωγή με προσανατολισμό την μόδα, πηγές που ερωτήθηκαν για το βιβλίο προτείνουν ότι ήταν η αρχή του τέλους για την εποχή του Ive στην Apple.

    Για πολλούς παρόντες, η έγκριση του Cook έμοιαζε με νίκη για τον Ive. Αλλά ο σχεδιαστής αργότερα θα το αναπαρήγε ως μια νίκη χωρίς ουσία. Θα έλεγε στους συναδέλφους ότι η συζήτηση για το γεγονός και ο μεγαλύτερος αγώνας για το μάρκετινγκ του ρολογιού ήταν από τις πρώτες στιγμές που αισθάνθηκε ότι δεν υποστηρίχθηκε στην Apple.

    Καθώς το Apple Watch περιστρεφόταν για να γίνει μια συσκευή προσανατολισμένη στη φυσική κατάσταση των χρηστών με ευρεία λιανική διανομή, ο Ive φέρεται να άρχισε να αισθάνεται δύσκολα από την “άνοδο των επιχειρησιακών ηγετών” εντός της εταιρείας και την αυξανόμενη έμφαση στις υπηρεσίες και όχι στο υλικό, και τελικά έφυγε από την Apple για να ιδρύει τη δική του εταιρεία σχεδιασμού, LoveFrom.

    Το κομμάτι πηγαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πρώτες μέρες του Ive στην Apple, τη σχέση του με τον Steve Jobs και επιπλέον ιστορίες για την εξέλιξη του Ive μετά το θάνατο του Jobs.

    Χωρίς τον Jobs, είχε αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για το σχεδιασμό του προϊόντος και το μάρκετινγκ του. Οι άνθρωποι κοντά στον Ive είπαν ότι το βρήκε απίστευτα δύσκολο το να παλεύει με τους συναδέλφους του για την προαγωγή και είχε κατακλυστεί από τη διαχείριση ενός προσωπικού που εκτεινόταν σε εκατοντάδες, πολλαπλάσια της ομάδας σχεδιασμού 20 ατόμων που διοικούσε για χρόνια.

    Η συμμετοχή και η παρουσία του Ive άριχε να φθίνει με το νέο του ρόλο, με τον Ive να πηγαίνει συχνά σε μια κατάσταση άρνησης χωρίς να ζυγίζει τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει μια ιστορία από τη διαδικασία ανάπτυξης του iPhone X όταν ο Ive συγκάλεσε μια σημαντική συνάντηση αναθεώρησης προϊόντων για την οποία κατέληξε να καθυστερήσει σχεδόν τρεις ώρες και τελικά ολοκληρώθηκε χωρίς να λάβει τελικές αποφάσεις.

    Λίγοι γνώριζαν την πλήρη έκταση των μαχών του Ive. Λίγοι γνώριζαν τη σύγκρουση του με την οικονομική ομάδα της Apple. Λίγοι κατάλαβαν πόσο τον κούρασε για να αγωνιστεί για την εμπορία του ρολογιού, ένα προϊόν που είχε αυξήσει τις πωλήσεις με την πάροδο του χρόνου και έγινε βασικό για την επιχείρηση wearables της εταιρείας αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, πολλοί θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν την κουραστική δουλειά του στην ετήσια ενημέρωση των iPhones, iPad και Mac της εταιρείας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.