14.8 C
Athens
Tuesday, March 19, 2024
More

    Το A10 Fusion Chip της Apple αφήνει χιλιόμετρα πίσω τον ανταγωνισμό

    a10-fusion

    Tα iPhone 7 και iPhone 7 Plus διαθέτουν 64-bit four-core επεξεργαστή A10 fusion με νέα αρχιτεκτονική που προσφέρει 40% ταχύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με τον Α9. H Apple μάλιστα δηλώνει πως είναι το ισχυρότερο chip που έχει μπει ποτέ σε smartphone.

    Μπορεί η παραπάνω λοιπόν δήλωση της Apple να ευσταθεί; Και αν ναι τι σημαίνει αυτό για τον ανταγωνισμό;

    Πρόσφατα Geekbench τόσο του iPhone 7 Plus όσο και του iPhone 7 αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά περίτρανα πως τα chip που σχεδιάζει η Apple δεν έχουν απλά ανταγωνισμό μιας και για ακόμη μια φορά έρχονται πρώτα και μάλιστα με διαφορά.

    gsmarena_003

    Πιο συγκεκριμένα το iPhone 7 Plus με τα 3GB RAM στο Geekbench 4 έδωσε πραγματικά εντυπωσιακούς αριθμούς (3233 στην απόδοση του ενός πυρήνα και 5363 στους πολλαπλούς).

    Στην αντίπερα όχθη το Galaxy Note 7 με τον Exypnos επεξεργαστή φτάνει το iPhone 7 Plus μόλις στα μισά στην απόδοση του ενός πυρήνα την ίδια ώρα που το OnePlus 3 έχει σκορ 1700 στον έναν πυρήνα και λίγο πάνω από 4000 στου πολλαπλούς με το Snapdragon 820 chip, μένοντας και αυτό με την σειρά του πολύ πίσω.

    Αν αναρωτιέστε τώρα για το iPhone 7 με τα 2 GB RAM απλά να σας πούμε πως και εκεί το A10 Fusion Chip της Apple αφήνει χιλιόμετρα πίσω τον ανταγωνισμό κάνοντας ειδικά τον Qualcomm Snapdragon 820 SoC των Android συσκευών να δείχνει πολύ κακός.

    gsmarena_002

    Το iPhone 7 λοιπόν στο AnTuTu benchmark κατάφερε να σημειώσει το εντυπωσιακό σκορ των 178,397 πόντων!!!

    Αν αναρωτιέστε που βρίσκετε ο ανταγωνισμός και εδώ απλά δείτε το παρακάτω:

    gsmarena_003

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles