20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το 73% των Ελλήνων προτιμά πλέον τις ανέπαφες συναλλαγές λόγω COVID-19

    Καταφύγιο στη χρήση της κάρτας και δη των ανέπαφων πληρωμών βρίσκουν – και – οι Έλληνες πολίτες, αναζητώντας μέτρα προστασίας έναντι της μετάδοσης του νέου κορωνοϊού σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Η πανδημία του COVID-19 φαίνεται ότι – μέσα στις έξι εβδομάδες του περιορισμού των μετακινήσεων – επιτάχυνε τις αλλαγές σε καταναλωτικές συνήθειες, που σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν χρόνια για να γίνουν. Οι πολίτες, εν μέσω της πανδημίας, απομακρύνονται από τη χρήση μετρητών για λόγους υγιεινής, με το 73% των Ελλήνων να δηλώνει ότι προτιμά πλέον τις ανέπαφες συναλλαγές.

    Οι πολίτες απομακρύνονται από τη χρήση μετρητών για λόγους υγιεινής και προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγέςΣυνολικά, η πανδημία αναδιατάσσει τις προτεραιότητες – και – των Ελλήνων πολιτών, με τις οικονομικές ανησυχίες να βρίσκονται υψηλά στην ιεράρχηση, στη δεύτερη θέση, αλλά αμέσως μετά από την ανησυχία για την υγεία, που είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα για τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με νέα έρευνα καταναλωτών από την N26 – mobile τράπεζα στην Ευρώπη – το 81% των ενήλικων Ελλήνων έχει αλλάξει τις οικονομικές του προτεραιότητες, λόγω του COVID-19.

    Από την έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 10.000 ενήλικοι απ’ όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι φόβοι γύρω από την οικονομία αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία στο μυαλό των Ελλήνων: σχεδόν οι μισοί (45%) ανησυχούν για την αύξηση του κόστους διαβίωσης, ενώ το 31% έχει άγχος για την εργασιακή ασφάλεια. Αυτές οι ανησυχίες είναι ακόμη υψηλότερες στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά σχετικά ίσες μεταξύ ανδρών και γυναικών. 

    Λιγότερο εμφανείς
    “Ενώ βλέπουμε άμεσα τις επιπτώσεις που έχει ο ιός COVID-19 στην καθημερινότητα μας, αυτό που είναι λιγότερο εμφανές, είναι οι τεράστιες επιπτώσεις του στις καθημερινές μας συναλλαγές”, αναφέρει η έρευνα της N26. Η έρευνα μας παρουσιάζει ξεκάθαρα το οικονομικό στρες και τις ανησυχίες για αυτήν την πανδημία και πως οι Έλληνες έχουν αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο ζωής τους, αλλά ως αποτέλεσμα αυτού και τις οικονομικές τους συνήθειες.    

    Όπως δείχνει η έρευνα, υπό το πρίσμα της οικονομικής αβεβαιότητας, το 59% των Ελλήνων δήλωσε ότι πλέον αποταμιεύει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι πριν την κρίση – βάζοντας στην άκρη περίπου 140 ευρώ επιπλέον τον μήνα.

    Αυτό που έχει, επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι αλλαγές, που έχουν προκύψει στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν τα χρήματα τους. Το 81% των Ελλήνων παραδέχτηκε πως έχει αλλάξει τις συνήθειες του στα αγαθά, που αγόραζε κάθε μήνα. Ενώ, λοιπόν, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ παραμένουν το μεγαλύτερο έξοδο, όπως και πριν την πανδημία, στη δεύτερη και στην τρίτη θέση, όπου προηγουμένως βρίσκονταν η διασκέδαση, η μόδα και οι αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα αντίστοιχα, τώρα έχουν ανέλθει οι συνδρομές σε υπηρεσίες και delivery.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles