19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το 12-ιντσών MacBook μπορεί να επιστρέψει με μια ARM μορφή και με 15-20 ώρες αυτονομίας

    Μια αναφορά από την παραγωγική αλυσίδα της Apple στην Κίνα αναφέρει πως το 12 ιντσών MacBook θα επιστρέψει στην αγορά με έναν ARM επεξεργαστή. Αυτό το Mac θα λανσαριστεί μέχρι το τέλος του έτους. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Apple απέσυρε από την αγορά το 12 ιντσών MacBook πριν περίπου ένα χρόνο.

    Η ίδια η Apple έχει αναφέρει πως το πρώτο Mac της με έναν ARM επεξεργαστή θα έρθει μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά δεν έχει αποκαλύψει πιο μοντέλο θα είναι….

    Παρασκήνιο

    Μετά από πολλά χρόνια φημών η Apple και επίσημα ανακοίνωσε φέτος τον Ιούνιο το πλάνο της για αλλαγή από Intel επεξεργαστές στου δικού της σχεδιασμού ARM επεξεργαστές όπως κάνει εδώ και χρόνια στα iPhones και iPads.

    H εταιρεία ανέφερε πως αυτή η αλλαγή σε όλα τα Macs θα χρειαστεί περί τα 2 χρόνια με το πρώτο μοντέλο να κάνει την εμφάνιση του φέτος.

    Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει πως ένα 13.3 ιντσών MacBook Pro και ένα εντελώς νέο 24 ιντσών iMac θα είναι από τις πρώτες συσκευές της Apple που θα έχουν έναν ARM επεξεργαστή αλλά η σημερινή αναφορά δίνει μια διαφορετική οπτική σε αυτά τα σχέδια της Apple.

    Το σημερινό δημοσίευμα

    Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της China Times σήμερα:

    “Πηγές από την βιομηχανία δείχνουν πως ο πρώτος A14X επεξεργαστής που σχεδιάστηκε από την Apple έχει ολοκληρωθεί και θα ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή με την χρήση της 5nm αρχιτεκτονικής της TSMC πριν από το τέλος του έτους. Αναμένεται λοιπόν πως η Apple θα λανσάρει ένα νέο MacBook με 12 ίντσες οθόνη που θα ενσωματώσει για πρώτη φορά αυτόν τον επεξεργαστή που έχει την κωδική ονομασία Tonga. Θα έρθει επίσης με μια Type-C διεπαφή και θα ζυγίζει λιγότερο από 1 κιλό.”

    Η Apple ανέφερε πως αυτή η αλλαγή στους δικούς της επεξεργαστής θα δώσει καλύτερες αποδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία στις συσκευές. Η σημερινή αναφορά πάει ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως το νέο αυτό MacBook θα μπορεί να έχει μια αυτονομία που θα αγγίζει τις 15 με 20 ώρες!!

    Τέλος στην ίδια αναφορά διαβάζουμε πως οι προσπάθειες της Apple για την δημιουργία της δικής της κάρτας γραφικών για αυτά τα μηχανήματα βρίσκεται επίσης σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

    Να τονίσουμε βέβαια για ακόμη μια φορά σε αυτό το σημείο πως αν και οι προμηθευτές της Apple σίγουρα γνωρίζουν τι κατασκευάζουν για την εταιρεία δεν γνωρίζουν όμως πάντα που θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα εξαρτήματα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.