20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το χειρότερο θέμα της Apple TV+ υπηρεσίας είναι η εφαρμογή TV

    To ντεμπούτο της Apple TV+ υπηρεσίας δημιουργήσε αν μη τι άλλο ανάμικτα συναισθήματα. Μπορεί να έχει λίγο περιεχόμενο αλλά οι περισσότεροι από εμάς το βρήκαμε ποιοτικό ακόμη και αν δεν συμφωνούν οι κριτικοί πάνω σε αυτό. Σίγουρα πλέον περιμένουμε κάθε Παρασκευή για τα επερχόμενα νέα επεισόδια του SEE για παράδειγμα.

    Το περιεχόμενο αυτό λοιπόν της Apple TV+ υπηρεσίας είναι διαθέσιμο μόνο μέσω της TV εφαρμογής και δυστυχώς στην καλύτερη η εφαρμογή αυτή κρίνεται ως μέτρια….

    Το Apple TV hardware που λανσαρίστηκε πίσω το 2015 είχε ως όραμα ότι το μέλλον της τηλεόρασης είναι οι εφαρμογές. Οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν λήψη εφαρμογών βίντεο από το App Store και έτσι να έχουν εναλλαγή σε διάφορες πλατφόρμες.

    Τελικά όπως αποδείχθηκε όμως οι χρήστες θέλουν μια πιο “ενοποιημένη” εμπειρία χωρίς πολλές εναλλαγές και έτσι η ιδέα της TV εφαρμογής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 με σκοπό να συνδυάσει σειρές και ταινίες από όλες τις εφαρμογές σε μια πλατφόρμα για μια ενιαία εμπειρία θέασης με μια απλή διεπαφή.

    Ο σκοπός ήταν όταν ο χρήστη θέλει να δει κάτι νέο να ανοίγει την TV εφαρμογή και αυτόματα και ανάλογα με τις συνδρομές και αγορές του να έχει πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο.

    Οι χρήστες όμως δεν ασχολήθηκαν πολύ τελικά με αυτή την πρόταση της Apple. H TV εφαρμογή δεν ολοκλήρωσε ποτέ το αρχικό της όραμα μιας και η Apple δεν κατάφερε να συμφωνήσει με όλους τους παρόχους συνδρομητικού περιεχομένου με την Netflix να αποτελεί την μεγαλύτερη απουσία.

    Φτάνοντας στο σήμερα και η Apple έκανε πολύ λίγες αλλαγές στον σχεδιασμό της TV εφαρμογής για να συνδυάσει μέσα σε αυτή την νέα TV+ υπηρεσία. Έτσι λοιπόν ανοίγοντας την εφαρμογή ο χρήστης έχει την νέα αυτή συνδρομητική υπηρεσία της Apple ως ακόμη μια πηγή περιεχομένου χωρίς πολλά πολλά.

    Με τις υπόλοιπες streaming υπηρεσίες αν θέλεις να αφοσιωθείς στο περιεχόμενο τους απλά ανοίγεις την αντίστοιχη εφαρμογή τους και ποτέ δεν ασχολείσαι με την TV εφαρμογή. Με την Apple TV+ υπηρεσία κάτι τέτοιο απλά δεν είναι εφικτό.

    Υπάρχει μια επιλογή καναλιών από την TV εφαρμογή που είναι αποκλειστικά για το περιεχόμενο της TV+ υπηρεσίας αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδανικό. Για να βρει κάποιος την ενότητα της TV+ υπηρεσίας πρέπει να κάνει αρκετή κύλιση και να αφήσει πίσω του ενότητας προτάσεων καθώς και τον πιθανό κατάλογο που έχει στο iTunes.

    Όταν ο χρήστης φτάσει τελικά εκεί δεν υπάρχει κάποια ιεράρχηση όπως φίλτρα ή υποκατηγορίες. Επίσης δεν μπορείς να έχει μια Επόμενη σειρά επιλογής μιας και πλέον δεν είσαι στην κεντρική οθόνη.

    Θέλουν η TV εφαρμογή να δείχνει περιεχόμενο που έχουμε πληρώσει και που μπορούμε να δούμε την στιγμή που την ανοίξαμε τόσο απλά τόσο όμορφα. Το να έχουμε διαφήμιση ολόκληρου του iTunes Store ή των Καναλιών θα πρέπει να είναι μια ξεχωριστή ενότητα εντελώς.

    Είναι επίσης ενοχλητικό ότι η Βιβλιοθήκη δεν είναι ουσιαστικά μια Βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει μόνο περιεχόμενο του iTunes. Ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει μια προσωπική βιβλιοθήκη ανεξάρτητα από το τι αγορές έχει κάνει. Το TV+ περιεχόμενο θα πρέπει να αποθηκεύεται σε αυτή έτσι ο χρήστης να μπορεί να το δει αργότερα.

    Πιστεύω πως όλοι μας θέλουμε την TV+ υπηρεσία να μας προσφέρει μια παρόμοια εμπειρία με αυτή του Netflix ως προς την διεπαφή και αυτό δυστυχώς δεν γίνεται σήμερα.

    Ακόμη και με μια βιβλιοθήκη με 9 μόλις τίτλους δεν θέλουμε να κάνουμε κύλιση και να προσπερνάμε περιεχόμενο που δεν μας ενδιαφέρει εκείνη την στιγμή. Σε 6 μήνες από τώρα σίγουρα ο κατάλογος της Apple TV+ υπηρεσίες θα μεγαλώσει και εκεί η ανάγκη για την διαχείριση μιας βιβλιοθήκης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

    Η εμπειρία επίσης της διεπαφής της TV εφαρμογής σε ένα iPhone παρουσιάζει και πολλά σχεδιαστικά σφάλματα.

    Το πιο απλό δεν υπάρχει καν η ένδειξη για το πότε να περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο μιας σειράς……

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles