22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το φημολογούμενο από καιρό, από γυαλί απτικό πληκτρολόγιο της Apple μπορεί να γίνει πραγματικό νωρίτερα παρά αργότερα

    Η Apple εργάζεται σε τεχνολογίες για την ανύψωση του γυαλιού κατά παραγγελία για πληκτρολόγια και ειδοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό και η πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα από την Carnegie Mellon μπορεί να έχει μια λύση.

    Η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει σε smartphone όπως το iPhone να παραμορφώσουν φυσικά μια οθόνη για διάφορα στοιχεία, όπως ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, μια τέτοια οθόνη θα μπορούσε να παρουσιάζει μια ανυψωμένη περιοχή για να ενημερώνει τους χρήστες για τις ειδοποιήσεις πιο διακριτικά, όπως όταν το smartphone βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία.

    Η ομάδα Future Interfaces στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon βρίσκεται πίσω από την έρευνα, σύμφωνα με το TechCrunch. Περιγράφουν την τεχνολογία ως «ενσωματωμένες ηλεκτροωσμωτικές αντλίες για κλιμακούμενες οθόνες σχήματος».

    Το κύριο επίτευγμα που ισχυρίζονται είναι η επιτυχής ενσωμάτωση του υδραυλικού απτικού συστήματος σε ένα λεπτό πάνελ που κρύβεται πίσω από μια οθόνη OLED, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα smartphone. Δείχνουν τη δουλειά τους σε μια ερευνητική εργασία και προσφέρουν μια επίδειξη βίντεο.

    Η ομάδα λέει ότι οι ηλεκτροωσμωτικές αντλίες τους μπορεί να έχουν διάμετρο έως και 2 mm, με κάθε αντλία να μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά και να υποστηρίζει γρήγορους ρυθμούς ενημέρωσης.

    Ωστόσο, η τεχνολογία μπορεί να υπερβεί τις απλές ειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, η Apple έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2019 με τίτλο «Επιφάνεια αφής για προσομοίωση υλικών», στην οποία η εταιρεία προτείνει μεθόδους για την τροποποίηση μιας επιφάνειας για να παράγει μια σειρά από αισθήσεις που μοιάζουν με αυτές των διαφορετικών υφών.

    Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, συνιστώνται ενεργοποιητές, συσκευές ελέγχου θερμοκρασίας και μια κεντρική μονάδα ελέγχου για τη δημιουργία και των δύο τύπων ανάδρασης σε ένα καθορισμένο τμήμα μιας επιφάνειας αφής. Όσον αφορά τους ενεργοποιητές, η μονάδα ελέγχου θα τους ενεργοποιήσει για να προκαλέσει κραδασμούς στην οθόνη, με αποτέλεσμα μια αίσθηση αφής υφής.

    Η Apple έχει επίσης κάνει έρευνα για τη χρήση απτικής τεχνολογίας για πληκτρολόγια. Το 2022 της χορηγήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα «πληκτρολόγιο χωρίς πλήκτρα» που θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία απτικών στερεάς κατάστασης που θα αντικαθιστούσε τα φυσικά πλήκτρα πληκτρολογίου με μια γυάλινη οθόνη που χρησιμοποιεί συστήματα ανίχνευσης αφής.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.