21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το τσιπ A17 Bionic του iPhone 15 Pro θα μπορούσε να είναι 35% πιο ενεργειακά αποδοτικό, επιτρέποντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

    Το τσιπ A17 Bionic για τα high-end μοντέλα της σειράς iPhone 15 της επόμενης χρονιάς θα μπορούσε να είναι 35% πιο αποδοτικό σε σύγκριση με τους τρέχοντες επεξεργαστές iPhone χάρη στη χρήση νεότερης τεχνολογίας επεξεργασίας τσιπ 3nm.

    Η Apple αναμένεται να υιοθετήσει τη μικρότερη τεχνολογία διαδικασίας 3nm για το τσιπ iPhone του 2023, που προορίζεται να είναι το A17 Bionic. Το τρέχον τσιπ A16 Bionic χρησιμοποιεί τη διαδικασία 4nm της TSMC, η οποία προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με το τσιπ A15 Bionic που βασίζεται στη διαδικασία 5nm από το προηγούμενο έτος.

    Η μαζική παραγωγή της διαδικασίας 3 nm της TSMC ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και το Bloomberg επικαλείται τον πρόεδρο της TSMC Mark Liu ότι η νεότερη διαδικασία θα απαιτεί 35% λιγότερη ισχύ ενώ παράλληλα θα παρέχει καλύτερη απόδοση από την προηγούμενη διεργασία 5nm. Η Apple αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC στη διαδικασία των 3nm, χρησιμοποιώντας σύμφωνα με πληροφορίες για τα επερχόμενα τσιπ M2 Pro και ‌M2‌ Max και το A17 Bionic για το iPhone 15 Pro.

    Την περασμένη εβδομάδα, μια έκθεση αποκάλυψε νέες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Apple κατά την ανάπτυξη του τσιπ A16 Bionic για τα iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro‌ Max. Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple είχε πιο επιθετικά σχέδια για περαιτέρω βελτίωση της GPU στο τσιπ, αποκαλώντας το «άλμα γενιάς». Η Apple ήθελε αρχικά να συμπεριλάβει την ανίχνευση ακτίνων για τη GPU του A16 Bionic, αλλά αυτά τα σχέδια απέτυχαν μετά την υπερθέρμανση του τσιπ, οδηγώντας σε κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τελικά, η Apple άλλαξε σχέδια την τελευταία στιγμή και συμπεριέλαβε μια GPU βασισμένη στο περσινό τσιπ A15 Bionic.

    Η έλλειψη πιο προηγμένης GPU στο τσιπ A16 Bionic θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε πιο σημαντικές βελτιώσεις με το τσιπ A17 Bionic σε μοντέλα iPhone 15 Pro το επόμενο έτος. Για πρώτη φορά με τη σειρά iPhone 14, η Apple έδωσε στα μοντέλα Pro το νεότερο τσιπ A16 Bionic, ενώ διατήρησε τα μοντέλα χαμηλότερης κατηγορίας με το τσιπ A15 Bionic. Το ίδιο αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, με μόνο τα μοντέλα υψηλότερης κατηγορίας της σειράς να αποκτούν το A17 Bionic ενώ το υπόλοιπο της σειράς θα χρησιμοποιεί το φετινό τσιπ A16 Bionic.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.