24.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το τελευταίο μοντέλο MacBook Pro υποστηρίζει 5Κ αναλύσεις

    idb-macbook-pro

    Αν αγοράσατε το τελευταίο μοντέλο του 15 ιντσών MacBook Pro με Retina οθόνη και Force Touch trackpad τότε έχετε ακόμη ένα λόγο να είστε χαρούμενοι μιας και είστε κάτοχοι του πρώτου Apple notebook ικανού να υποστηρίξει εξωτερικής οθόνες ανάλυσης 5K.

    Το νέο αυτό μοντέλο υποστηρίζει επίσης 4Κ οθόνες με μια ανάλυση στα 4,096χ2,160 στα 60Hz και ναι αυτό είναι ακόμη μια πρωτιά για το εν λόγω μηχάνημα.

    Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο της Apple για την συμβατότητα 4K οθονών και Ultra HD TVs με τα Mac, η Dell dual-cable UP2715K 27-inch 5K οθόνη είναι ιδανική για αυτό το MacBook Pro.

    Κάποιες οθόνες υποστηρίζουν αναλύσεις μεγαλύτερες από 4K όπως και η παραπάνω, χρειάζονται 2 DisplayPort καλώδια για να επιτύχουν την πλήρη ανάλυση. Πέρα από αυτή την οθόνη της Dell η Apple επίσημα δεν υποστηρίζει κάποιες άλλες 5K οθόνες.

    Το OS X Yosemite 10.10.3 είχαμε υποστήριξη για 5K οθόνες για τα 27-ιντσών iMac με τη 5K Retina οθόνη καθώς και για το 2013 Mac Pro, με το νέο MacBook Pro πλέον να μπορεί να υποστηρίξει τόσο 4K αλλά 5K οθόνες.

    Τα παλαιότερα MacBook μοντέλα υποστήριζαν 4K αναλύσεις στα 3,840χ2,160 pixels στα 60Hz. Χάρη όμως στην κατά 80% γρηγορότερη AMD Radeon R9 M370X κάρτα γραφικών των νέων 15-ιντσών MacBook Pro, πλέον έχουμε την παραπάνω αλλαγή.

    Αν αναρωτιέστε γιατί η Apple δεν έχει αναβαθμίσει την δική της 27 ιντσών Thunderbolt Οθόνη με μια υποστήριξη 5K τότε ρίξτε  το φταίξιμο στην Intel.

    Η Intel Skylake πλατφόρμα θα υποστηρίζει το τελευταίο DisplayPort 1.3 πρωτόκολλο που σχεδιάστηκε για 5K αναλύσεις με ένα μονό καλώδιο.

    Πάρα αυτά η εν λόγω πλατφόρμα δεν είναι ακόμη έτοιμη μιας και απομένουν κάποιοι μήνες ακόμη πριν κυκλοφορήσει επίσημα .

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles