20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το πρόβλημα με το νέο εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας στην iOS 16

    Πριν από πέντε χρόνια, η Apple αφαίρεσε το εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας όταν παρουσίασε το iPhone X. Από εκεί, ακούσαμε πολλά για το ποιοι ήταν οι λόγοι πίσω από αυτό. “Δεν ταίριαζε λόγω της εγκοπής” ή “Η Apple δεν θέλει να κάνει τους χρήστες να ανησυχούν για την εξάντληση της μπαταρίας” και πολλά ακόμη, αλλά τώρα, με την iOS 16 beta 5, η Apple κατά περίεργο τρόπο μπόρεσε να κάνει χώρο για αυτό, αλλά, ειλικρινά, η υλοποίηση της διεπαφής αυτή είναι κακή για όσους την χρησιμοποίησαν ήδη.

    Πρώτα απ όλα, δεν θα έχουν όλα τα iPhone με εγκοπή το νέο εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας. Για τουλάχιστον τώρα, αυτά είναι τα συμβατά μοντέλα:

    • iPhone 13, 13 Pro, και 13 Pro Max
    • iPhone 12, 12 Pro, και 12 Pro Max
    • iPhone 11 Pro και 11 Pro Max
    • iPhone XS και XS Max
    • iPhone X

    Μπορείτε να πείτε ότι στο iPhone mini δεν χωράει το εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας και ίσως η Apple δεν ενδιαφέρεται αρκετά για τα μοντέλα LCD, αλλά γιατί να μην υπάρχει στα iPhone 11 και το iPhone XR;

    Ας περάσουμε όμως στο πρόβλημα….

    Όπως πολλοί από εσάς, έτσι και εμείς χαρήκαμε με το νέο εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας αφού είδαμε ότι μπορούσαμε να το προσθέσουμε στο iPhone 13 Pro. Βρίσκουμε πιο χρήσιμο να βλέπουμε αριθμούς από ένα εικονίδιο μπαταρίας που μειώνεται. Το θέμα όμως με αυτή την υλοποίηση είναι πως το νέο εικονίδιο αυτό της μπαταρίας είναι πάντα “γεμάτο φορτισμένο” και το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι οι αριθμοί.

    Αν και είναι λογικό γιατί η Apple δεν αντιστοιχίζει ακριβώς το εικονίδιο της μπαταρίας με τον αριθμό καθώς η μπαταρία σας εξαντλείται (απλώς η αντίθεση του αριθμού στο φόντο καθιστά δύσκολη την ανάγνωση), με μια γρήγορη ματιά, κοιτάζοντας αυτήν την “γεμάτη μπαταρία” εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος νομίζοντας πως έχει περισσότερη φόρτιση από ότι έχει στην πραγματικότητα.

    Καταλαβαίνετε ότι τελειώνετε από μπαταρία μόνο όταν πέσει στο 20%. Τότε αλλάζει το εικονίδιο και αρχίζετε να ανησυχείτε μήπως δεν έχετε αρκετή για το υπόλοιπο της ημέρας σας.

    Εάν η Apple θέλει να εφαρμόσει ένα εικονίδιο ποσοστού μπαταρίας με το iOS 16 καθώς προετοιμάζει τη νέα σχεδίαση του iPhone 14 Pro, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν μεταξύ του εικονιδίου ή μόνο του ποσοστού. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

    Τουλάχιστον το παραπάνω πιστεύουμε πως θα ικανοποιήσει όλους τους χρήστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.