19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το νέο Retina MacBook αποκαλύπτει τον εσωτερικό του κόσμο

    Teardown-main

    Το νέο MacBook της Apple είναι αντικειμενικά εντυπωσιακό και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ως το μέλλον των laptop και ultrabooks. Το iFixit για ακόμη μια φορά είχε την ευκαιρία να έχει ένα νέο μηχάνημα της Apple στην κατοχή του και να το ανοίξει για να μας παρουσιάσει το εσωτερικό του.

    Οι διαφοροποιήσεις με της άλλης γενιάς MacBook είναι σημαντικές και έχουν να κάνουμε με τον μηχανισμό του πληκτρολογίου, την μπαταρία και φυσικά την ίδια την Retina oθόνη.

    Πέρα επίσης από το γεγονός πως υπάρχει μόνο μια θύρα διαθέσιμη το iFixit αποκάλυψε χθες πως είναι και το πιο δύσκολα επισκευάσιμο MacBook που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά.

    Το site το βαθμολόγησε σε αυτό τον τομέα με 1 στα 1ο βασιζόμενο στο γεγονός πως το άνοιγμα της συσκευής δεν χρειάζεται και είναι μια διαδικασία απίστευτα πολύπλοκη – Η μπαταρία είναι κολλημένη στο κάτω μέρος του σασί, ο επεξεργαστής, η RAM και η flash μνήμη είναι κολλημένα πάνω στην μητρική πλακέτα ενώ η Retina οθόνη είναι τόσο λεπτή που δεν έχει κάποιο ξεχωριστό προστατευτικό γυαλί.

    Teardown-3

    Το iFixit βρήκε την συσκευή απίστευτα καλή στον τομέα σχεδίασης όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά ενώ και οι ίδιοι εντυπωσιάστηκαν με την νέα τεχνολογία του Force Touch trackpad της Apple που κάνει το ντεμπούτο του σε αυτή την συσκευή αλλά και στο νέο Retina 13 ιντσών MacBook Pro – μεταξύ των δύο trackpad υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles