21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Το νέο “butterfly” πληκτρολόγιο του 12 ιντσών MacBook προβλημάτισε τους δημοσιογράφους

    retina-macbook-overview_colors_large

    Όλοι χθες ενθουσιαστήκανε με την παρουσίαση του νέου 12 ιντσών MacBook της Apple και έτσι οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν προσκεκλημένοι στο event εστιάσαν ιδιαίτερα στην νέα αυτή συσκευή μετά το τέλος της παρουσίασης και κατά την διάρκεια του demo session που παρείχε ως είθισται η Apple.

    H εμφάνιση άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό – Η αίσθηση πληκτρολόγησης όμως ήταν μια άλλη ιστορία.

    trackpad_top_large-force-touch

    Η Apple αναφέρει πως ο νέος “butterfly” μηχανισμός αντικαθιστά τα παραδοσιακά πληκτρολόγια και με ένα καινοτόμο σχεδιασμό ενισχύει την σταθερότητα και τον έλεγχο των πλήκτρων κατά την πληκτρολόγηση. Το ίδιο ισχύει και για το νέο Force Touch trackpad που έχει ενσωματωμένη την Taptic μηχανή έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται τον βαθμό πίεσης που της ασκεί ο χρήστης.

    Παρά λοιπόν τα όσα λέει η Apple για αυτές τις δύο καινοτομίες αρκετοί ήταν οι δημοσιογράφοι που δεν ενθουσιαστήκαν με την αίσθηση που είχαν πληκτρολογώντας.

    Πιο συγκεκριμένα ο David Pierce του Wired ανέφερε:

    “Θεέ μου είναι πραγματικά πανέμορφο. Δεν μου άρεσε όμως το πληκτρολόγιο. Η αίσθηση είναι σχεδόν ίδια με το να πληκτρολογείς πάνω σε μια οθόνη. Σίγουρα θα πρέπει να περάσω περισσότερο χρόνο με την συσκευή αλλά αυτή ήταν η πρώτη εντύπωση που μου άφησε. Για εμένα αυτή την στιγμή το νέο MacBook αυτό είναι σαν το Apple Watch. Δηλαδή πανέμορφο, πραγματικό κόσμημα που θα ήθελα να έχω και να το δείχνω στους φίλους μου ΑΛΛΑ είναι ακριβό, με μέτριες επιδόσεις ενώ μοιάζει να απευθύνεται στην αγορά των early adopters και σε αυτών που τους αρέσει να πειραματίζονται”

    Ο Sean Hollister του Gizmodo ανέφερε:

    “Είναι πραγματικά φανταστικό στην εμφάνιση και πανέμορφο. Το πληκτρολόγιο του όμως με κάνει να θέλω να κλάψω λίγο. Όπως και το υπόλοιπο της συσκευής είναι τόσο μα τόσο λεπτό…. και αυτό σε ότι έχει να κάνει με ένα πληκτρολόγιο δεν είναι το καλύτερο δυνατό χαρακτηριστικό. Όσο και αν προσπάθησε λοιπόν η Apple να καινοτομήσει σε αυτό τον τομέα πάρα αυτά το πληκτρολόγιο μου άφησε μια πολύ περίεργη αίσθηση στα δάχτυλα.”

    Τέλος η Dana Wollman του Engadget ανέφερε και αυτή με την σειρά της:

    “Αισθάνθηκα τα δάχτυλα μου να χαλαρώνουν μόλις συνειδητοποίησα πως δεν χρειαζόταν να ασκήσω την συνηθισμένη δύναμη στο πληκτρολόγιο. Σίγουρα όμως για όσους το χρησιμοποιήσουν θα χρειαστεί μια περίοδος μέχρι να το συνηθίσουν μιας και η αίσθηση είναι τόσο νέα που ίσως ξενίσει αρχικά πολλούς”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles