24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το μερίδιο της Intel στην αγορά των επεξεργαστών μπορεί να δεχτεί και νέο μεγάλο πλήγμα εξαιτίας των Apple επεξεργαστών

    Η Intel μπορεί να δει το μερίδιο αγοράς της να φτάνει σε νέα χαμηλό την επόμενη χρονιά εξαιτίας κατά κύριο λόγο της απόφασης της Apple να αποχωρήσει από τους επεξεργαστές της για τα Mac και να χρησιμοποιήσει τους δικούς της.

    Η Apple ανακοίνωσε πέρυσι πως αυτή η μετάβαση θα χρειαστεί περί τα 2 χρόνια έτσι ώστε όλοι οι Mac υπολογιστές τόσο desktops και laptops να έχουν δικούς της επεξεργαστές. Η εταιρεία λοιπόν αναμένεται να ολοκληρώσει αυτή την αλλαγή του χρόνου με μέχρι στιγμής να έχει κυκλοφορήσει Mac με την πρώτη έκδοση του επεξεργαστής της τον M1.

    Ως αποτέλεσμα των M1 Mac η Intel φέτος θα χάσει το 50% των παραγγελιών που είχε από την Apple και εφόσον αυτό θα συνεχιστεί θα δει το μερίδιο της αγοράς της να κατρακυλάει και άλλο και να πέφτει και κάτω από το 80% μέχρι το 2023.

    Η Intel από πλευράς της το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και έχει ξεκινήσει να τρέχει διάφορες καμπάνιας ενάντια στους Macs υπολογιστές θέλοντας να αναδείξει την υπεροχή των δικών της επεξεργαστών.

    Την ίδια στιγμή βέβαια το Bloomberg αναφέρει πως η Apple ήδη δοκιμάζει μια νέα έκδοση του δικού της επεξεργαστή που θα έχει 32 πυρήνες για τις αποδόσεις και 128 πυρήνες για τα γραφικά κάτι που όταν κυκλοφορήσει μέσα σε ένα μελλοντικό Mac θα φέρει το λιγότερο εφιάλτες στην Intel!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.