20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Το επερχόμενο AR/VR Headset της Apple θα απαιτεί σύνδεση με ένα iPhone

    To πρώτο headset επαυξημένης και ψηφιακής πραγματικό της Apple θα χρειάζεται ασύρματα να ζευγοποιηθεί με ένα iPhone ή κάποια άλλη συσκευή για να ξεκλειδώσουν οι λειτουργίες του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το The Information.

    Αυτό θα είναι παρόμοιο με την WiFi έκδοση του Apple Watch που απαιτεί μια iPhone σύνδεση για να λειτουργήσει. Το headset της Apple θα επικοινωνεί ασύρματα με μια άλλη Apple συσκευή που θα αναλαμβάνει την πιο μεγάλη επεξεργασία.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple πρόσφατα τελείωσε την δουλειά της πάνω σε 5-nm δικού της σχεδιασμού chips τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε αυτό το headset.

    Αυτό επίσης υποδηλώνει πως πλέον ο σχεδιασμός του headset έχει ολοκληρωθεί και η Apple είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια δοκιμαστική παραγωγή για αυτή.

    Τα chips αυτά δεν είναι τόσο ισχυρά όσο αυτά που συναντάμε σε Macs ή iOS συσκευές και δεν έχουν μια neural μηχανή ή κανόνες μηχανικής μάθησης. Τα chips έχουν σχεδιαστεί για την καλύτερη δυνατή ασύρματη μεταφορά δεδομένων, επεξεργασία βίντεο και καλύτερη χρήση της μπαταρίας.

    Πάρα αυτά έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν με τις iOS συσκευές με το headset να έχει την δικιά του CPU και GPU και έτσι σίγουρα θα προσφέρει και ενέργειες από μόνο του.

    Η TSMC είναι αυτή που κατασκευάζει τα chips αυτά και η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει από του χρόνου κάποια στιγμή με το πρώτο AR/VR headset της Apple να ανακοινώνεται το νωρίτερο μέσα στο 2022.

    Αυτό το headset είναι ένα ξεχωρiστό project από το σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας της Apple στο οποίο και σε αυτό πάνω δουλεύει η εταιρεία και το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.