17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Το “βασανιστήριο” του να δουλεύεις στην Pegatron που συναρμολογεί iPhones

    ProductRed-iPhone-7-2-780x536

    Άθλιες συνθήκες ύπνου, πολύ άσχημο φαγητό και βαρετό αντικείμενο εργασίας.

    Αυτά θα πρέπει να περιμένει κάποιος αν βρεθεί να δουλέψει σε εργοστάσιο όπου συναρμολογούνται iPhones σύμφωνα με ένα πρώην υπάλληλο της Pegatron που πήγε ιγκόγνιτο να δουλέψει σε ένα εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα.

    Ο Donald Trump έχει καλέσει την Apple να φέρει την κατασκευή των iPhones πίσω στην Αμερική αλλά αν οι Αμερικάνοι μάθουν τι σημαίνει να δουλεύεις σε ένα τέτοιο εργοστάσιο μάλλον οι θέσεις εργασίας θα μείνουν κενές για πολύ καιρό.

    Η Apple εδώ και πάρα πολλά χρόνια καταβάλει προσπάθειες ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια αυτά στην Ασία αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι δικά της και δεν έχει τον τελευταίο λόγο για το τι γίνεται μέσα σε αυτά ειδικά όταν φεύγουν οι άνθρωποι που στέλνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να επιβλέπουν τις συνθήκες αυτές.

    Σε μια μεγάλη συνέντευξη στο Business Insider ο Zeng αποκάλυψε πως είχε μόλις δύο μέρες εκπαίδευσης πριν τον τοποθετήσουν στην γραμμή παραγωγής του iPhone.
    Η δουλειά του ήταν ότι πιο μονότονο υπάρχει ίσως στον κόσμο αφού έπρεπε να βάλει μια και μόνο βίδα σε κάθε ηχείο ενός iPhone τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερα.

    Δούλεψε στο εργοστάσιο για 6 εβδομάδες πέρυσι το καλοκαίρι και πέτυχε την εναλλαγή της παραγωγικής γραμμής από το iPhone 6s στο iPhone 7.

    Η ασφάλεια όπως περιγράφει ο ίδιος ήταν απίστευτη έτσι ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

    “Ας σας περιγράψω λίγο την διαδικασία. Στο εργοστάσιο όταν ξεκίνησα να δουλεύω υπήρχε ήδη η παραγωγική γραμμή των νέων συσκευών η οποία ήταν κρυμμένη με κουρτίνες. Δουλεύαμε στον ίδιο χώρο αλλά σε παράλληλες εργασίες κάθε ομάδα. Εκείνη την περίοδο η παραγωγή του iPhone 7 ήταν σε δοκιμαστικό στάδιο. Έτσι οι διαδικασίες ήταν κάπως διαφορετικές από την παραγωγική γραμμή του iPhone 6s.

    Η διάρκεια της ημέρας ήταν ένα βασανιστήριο σε αυτή την δοκιμαστική παραγωγική γραμμή. Αυτό γιατί για μια ημέρα – 12 ώρες – παράγεις 5 iPhones. Κάθεσαι και δεν κάνεις κάτι άλλο και περιμένεις για περίπου 2 ολόκληρες ώρες έτσι. Κάποιες φορές δεν σου επιτρέπουν καν να μιλήσεις. Απλά κάθεσαι σιωπηλός και δεν κάνεις τίποτα περιμένοντας να έρθει η επόμενη συσκευή. Συναρμολογείς κατόπιν το κομμάτι που σου έχουν αναθέσει και μετά το βάζεις πίσω και περιμένεις άλλες 2 ώρες μέχρι να σου έρθει το επόμενο”

    Αξίζει να διαβάσετε όλη την συνέντευξη εδώ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles