18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Το έπος στο Twitter του Elon Musk: Οι τράπεζες ιδρώνουν, οι υπάλληλοι παραιτήθηκαν, πιθανές επιπτώσεις

    Η πρώτη σεζόν του έπος στο Twitter του Elon Musk έφτασε στο τέλος του χθες, όταν ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αγορά που είχε υποσχεθεί και η εταιρεία δέχτηκε.

    Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα να έρθουν, φυσικά, ακόμα κι αν δεν υπάρχει καμία έκπληξη. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη ξεκινά με τις τράπεζες να αρχίζουν να ιδρώνουν για τους όρους της δικής τους συμμετοχής…

    Για όποιον δεν παρακολούθησε τα πρώτα επεισόδια, ο Musk άρχισε αθόρυβα να αγοράζει μετοχές του Twitter, του προσφέρθηκε και δέχτηκε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, άλλαξε γνώμη μια μέρα αργότερα, προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία, το Twitter αντιστάθηκε και μετά το αποδέχτηκε με τον Musk εν συνεχεία να κάνει πίσω, το Twitter μήνυσε τον Musk και τώρα όλα συνεχίζονται ξανά.

    Το Bloomberg αναφέρει ότι η καθυστέρηση στην αγορά έχει φέρει τους τραπεζίτες του Musk σε δύσκολη κατάσταση.

    Η πρόταση σοκ του Musk να προχωρήσει στην εξαγορά της Twitter Inc. στην αρχική τιμή προσφοράς προκαλεί πονοκέφαλο τη χειρότερη δυνατή στιγμή για τις τράπεζες της Wall Street που ήδη αγωνίζονται να ξεφορτώσουν το χρέος δισεκατομμυρίων δολαρίων που δεσμεύτηκαν σε καλύτερες εποχές.

    Μετά από μήνες νομικού δράματος σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει από τη συμφωνία, ο δισεκατομμυριούχος Musk είναι τώρα πρόθυμος να αγοράσει τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή […] Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μια ομάδα τραπεζών της Wall Street με επικεφαλής τη Morgan Stanley να κάνει αισθητή την παρουσία της. Δέσμευσαν χρηματοδότηση χρέους για τη συμφωνία τον Απρίλιο, με την πρόθεση να πουλήσουν το μεγαλύτερο μέρος αυτού σε θεσμικούς επενδυτές.

    Εάν οι όροι του αρχικού πακέτου χρηματοδότησης των 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμείνουν οι ίδιοι, οι τραπεζίτες μπορεί να δυσκολευτούν να πουλήσουν το επικίνδυνο χρέος εξαγοράς από το Twitter, τη στιγμή που οι πιστωτικές αγορές αρχίζουν να τρίζουν. Με τις αποδόσεις σε πολυετή υψηλά, είναι πιθανόν να δημιουργηθούν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για το μη εξασφαλισμένο τμήμα, εάν προσπαθήσουν να το ξεφορτώσουν στους επενδυτές. Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν σίγουρα θα έπρεπε να προσφέρουν το χρέος με μεγάλη έκπτωση.

    Εάν, από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες επιχειρήσουν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους, αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει την αγορά ή ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο τη σκοπιμότητά της. Δεν είναι απίθανο έτσι να αντιμετωπίσουμε την προοπτική μιας άλλης αγωγής, αυτή τη φορά μεταξύ του Musk και των τραπεζιτών του.

    Αν και υπήρχε μεγάλη ανησυχία από τους υπαλλήλους τη στιγμή της προσφοράς, οι περισσότεροι φαίνονται να έχουν ήδη αποχωρήσει – ή σχεδιάζουν να παραιτηθούν.

    Ένας άλλος υπάλληλος συνόψισε τη διάθεση λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι γενικά έχουν χαμηλή γνώμη για τον Musk και ό,τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια θα προτιμούσαν αυτός και το Twitter να ολοκληρώσουν επιτέλους σωστά ότι τους έχει ανακοινωθεί.

    Πολλοί πάντως υπάλληλοι δηλώνουν πως θα αποχωρήσουν από την εταιρεία αν τελικά έρθει στα χέρια του Musk.

    Οι NYT προβλέπουν επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος Parag Agrawal θα απολυθεί και ότι θα επιτραπεί στον πρώην Πρόεδρο Trump να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

    Άλλοι που είχαν αποκλειστεί για ρητορική μίσους, παρενόχληση ή διάδοση ψεύτικων ειδήσεων πιθανότατα θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.